بازدید دستیار مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اجرای اقدامات منابع طبیعی گلستان در چشمه ساران آزادشهر

تاریخ انتشار : پنج شنبه ١ آذر ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١١:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

دستیار مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مسئول دبیرخانه طرح مردمی سازی از اجرای اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در حوزه چشمه ساران شهرستان آزادشهر و اقدامات پروژه ترسیب کربن بازدید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، رضا عجم نوروزی رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آزادشهر گفت: ترسیب کربن پروژه ای است که سه هدف را در سطح بین‌المللی، ملی و محلی دنبال می کند و در سطح بین المللی به دنبال کاهش گازهای گلخانه ای و هدف ملی حفظ احیای جنگل ها و هدف محلی توسعه روستایی و جوامع محلی است.

وی یادآور شد: برای اینکه به هدف ملی برسیم باید سیاستگذاری را از جوامع محلی در این طرح دنبال کنیم و در این راستا در روستاهای هدف این طرح دو برنامه ریزی انجام شد و پس از جلسات در فرمانداری و با شوراهای اسلامی و دهیاران با معتمدان محل و جوانان در راستای آگاه سازی اجرای این طرح جلسه برگزار شد.

رضا عجم نوروزی متذکر شد: پس از اینکه نیازها را مشخص کردیم هدف ملی طرح که حفظ و احیای جنگل و مراتع بود اجرا شد و خدماتی که منابع طبیعی در این منطقه انجام می داد را هدفمند کردیم.

عجم نوروزی افزود: در برنامه های اجرای این طرح تغییر الگوی کشت مطرح شد و گونه‌های دارویی خاص منطقه مثل گل گاوزبان و گل محمدی انتخاب و به شکل رایگان در اختیار مردم قرار گرفت.

حجت الاسلام احمدی روحانی روستای وامنان نیز در این بازدید ضمن خوش آمدگویی گفت: با اجرای طرح ترسیب کربن در وامنان کوچ معکوس اتفاق افتاد و در راستای اجرای این طرح سطح کشت زعفران در وامنان از 50 هکتار به 300 هکتار افزایش یافته است.

احمدی گفت: در هر روستا یک صندوق خرده اعتباری با کمک مردم تشکیل شده است . پروژه ترسیب کربن از سال ۱۳۹۳ در منطقه چشمه ساران به صورت پایلوت در شش روستای هدف تیل آباد، خوش ییلاق، کاشیدار، نراب، وامنان و سیب چال آغاز شد.

عادلی مدیر عامل شرکت زعفرانکاران وامنان نیز ادامه داد: هدف از اجرای این پروژه توانمندسازی جوامع محلی و کاهش وابستگی مردم به منابع طبیعی بود که در همین خصوص تغییر الگوی کشت در اراضی کم بازده در برنامه پروژه قرار گرفت که علاوه بر توزیع نهال های مثمر برای احداث باغ در اراضی شیب دار شامل گیلاس، آلبالو، سیب، گلابی، به، گردو، زرشک و غیره اقداماتی در زمینه توسعه گیاهان دارویی هم انجام شد.

وی اضافه کرد: در همین راستا از سال ۱۳۹۴ تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال گل محمدی در بین جوامع محلی منطقه توزیع و کشت شد.

وی بیان کرد: اکنون در سال جهش تولید با مشارکت مردم قرار داریم و در سطحی بالغ بر ۲۵ هکتار «گلستان محمدی» در منطقه با کمک منابع طبیعی و مشارکت مردم ایجاد شده است که اکنون در حدود ۱۸ هکتار برداشت محصول انجام می شود.

عادلی از افزایش توان تولید گلاب در روستای وامنان خبر داد که با نصب دستگاهی با ظرفیت یک تن گلاب، نیاز است تا گل محمدی بیشتری تولید شود و خوشبختانه برای تامین نیاز این دستگاه از روستاهای اقماری و حتی استان های سمنان و خراسان شمالی گل تامین می شود که همین موضوع باعث اشتغال جوانان و کوچ معکوس در منطقه شده است.

وی افزود: در اجرای این طرح اداره کل منابع طبیعی کلاس‌های رایگان برگزار کرد و بالغ بر ۶ هزار ساعت کلاس آموزش شامل قارچ، دامپروری، پرورش زنبورعسل، گلیم بافی، باغبانی و زراعت و بهداشت ودر این روستا ... انجام شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج