برنامه ریزی جهت تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه کشور در بخش منابع طبیعی
تاریخ انتشار : يکشنبه ٢١ مرداد ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١٢:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مبنی بر احیای 20 میلیون هکتار از مراتع کشور برای تامین 1400 تن کسری بذر مرتعی مورد نیاز برنامه دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دکتر حسن وحید در سیزدهمین جلسه تبیین سیاست ها و برنامه های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان که با حضور مدیران ستادی و مدیران کل منابع طبیعی استان ها - بصورت ویدِیو کنفرانس- برگزار شد، افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، سازمان منابع طبیعی مکلف است سالانه 4 میلیون هکتار احیای مراتع در کشور انجام دهد و ایستگاه های تولید نهال و تولید بذر از پروژه های مهم در بخش جنگل، مرتع و بیابان است.
وحید با بیان اینکه ایستگاه های تولید بذر مرتعی باید به بخش خصوصی احاله مدیریت شود بر اقتصادی کردن این ایستگاه ها تاکید کرد و افزود: طرح هایی همچون گیاهان دارویی و زراعت چوب از جمله طرح هایی هستند که می توانند جنبه های اقتصادی داشته باشند.
وی از وجود 24 ایستگاه تولید بذر مرتعی به مساحت 7هزارهکتار در 20 استان کشور خبر داد و افزود: تنوع در تولید بذر برای سازمان بسیار مهم است و استان هایی که ایستگاه تولید بذر ندارند باید در نهالستان ها موضوع تولید بذر مرتعی و بیابانی را مورد توجه قرار دهند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه مدیریت چرای دام درمراتع را یکی از طرح های مهم و اصلی سازمان برشمرد و یادآور شد: تا پایان فصل ییلاق کد ملی تمامی دامداران مناطق ییلاقی باید توسط یگان حفاظت و کارشناسان امور مراتع استان ها در سامانه «سمطا» ثبت شود و گزارش آن نیز به ستاد سازمان ارسال گردد.
به گفته وحید اعتبارات منابع طبیعی استان ها امسال بیش از 2 برابر افزایش داشته و استان ها باید از این ظرفیت برای ارتقای سطح نهالستان ها و تولید و جمع آوری بذورمرتعی اقدام کنند تا بتوانیم در برنامه هفتم توسعه به تعهدات خود به خوبی عمل نماییم.
وحید با ببان اینکه تنوع در تولید بذر برای سازمان مهم است خبر از کشت گیاهان دارویی در استان چهارمحال و بختیاری به عنوان استان پایلوت درمنطقه زاگرسی خبر داد و افزود: این استان باید هرچه سریعتر نسبت به تهیه طرح در خصوص تولید بذر گیاهان دارویی اقدام و به ستاد سازمان ارسال نماید.
وی اضافه کرد: تولید بذرمرتعی از تنوع بالایی برخورد دار است و با تحقیقات انجام شده 86 گونه متنوع وجود دارد که تنها به 20 نوع آن در ایستگاه های تولید بذر پرداخته شده است اما هدفگذاری ما باید به سمت تولید 86 گونه بذر باشد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین اعلام کرد: تاکنون برای 44 میلیون و 700 هزار هکتار از مراتع کشور طرح مرتعداری تهیه شده که 5 میلیون و 400 هزار هکتار آن مربوط به طرح بهره برداریاز گیاهان دارویی است.
وحید با بیان اینکه سال گذشته در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت منابع طبیعی استان ها توانستند به تولید 234 میلیون اصله نهال دست پیدا کنند ، خاطر نشان کرد: در بخش تولید و جمع آوری بذور مرتعی نیز باید اقدامات سریعی را انجام دهیم تا به احیا و اصلاح مراتع کمک نماییم.
ارسال به دوست
خروج