نامه به استانداران برای شناسایی عاملان آتش‌سوزی‌های عمدی جنگل‌ها توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی

تاریخ انتشار : دوشنبه ٢١ خرداد ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١٣:٠٠ - گروه خبری : اخبار استان

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از برنامه‌ریزی برای مقابله با آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها خبرداد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، به نقل از ایلنا سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره برنامه‌های سازمان مدیریت بحران کشور برای پیشگیری از حریق در مراتع و جنگل‌ها گفت: دستورالعملی در این زمینه برای استانداران و فرمانداران به عنوان روسای ستاد مدیریت بحران استان و ستاد مدیریت بحران شهرستان ها تهیه و ارسال کرده‌ایم.

حسین ظفری ادامه داد: در این دستورالعمل اقداماتی را که باید برای پیشگیری از آتش‌سوزی رعایت کنند، در نظر گرفته شده است. امسال بارندگی‌ها خوب بود و مراتع از سطح پوشش گیاهی خوب و مناسب تری نسبت به سال گذشته برخوردار شده اند و وقتی که وارد فصل گرما شویم با توجه به اینکه این علوفه ها خشک شوند، مستعد آتش سوزی هستند.

وی تصریح کرد: در مناطق جنگلی و کوهستانی به ویژه در استان‌های غربی و شمالی احتمال حریق زیاد است و مستعد آتش سوزی هستند، لذا دستورالعملی آماده شده و در آن اقداماتی را که فرمانداران باید انجام دهند در نظر گرفته‌اند، از جمله اینکه دیده بانی را برای این منظور در نظر بگیرند. دیده بان در مراحل اولیه شروع حریق، مراتب را اعلام می کند و اطلاع‌رسانی به موقع خواهد داشت. این دیده بان می‌تواند از دهیارها یا از افرادی باشند که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

ظفری ادامه داد: به هر حال در این دستورالعمل هم کمک مردمی و هم کمک‌های دولتی را در نظر گرفته ایم. از طرفی مانورهای مقابله با حریق را در نظر گرفته‌ایم که در استان‌های مختلف توسط سازمان منابع طبیعی و با محوریت این سازمان و همکاری دیگر سازمان‌ها در حال انجام است. همچنین تجهیزات مورد نیاز مانند آتش بُرها، خودروهای سبک و تاکتیکی که می‌توانند در مناطق صعب العبور تردد کنند در حال آماده باش قرار دارند و فرمانداران آخرین وضعیت این تجهیزات را بررسی و بازدید می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین برای بهره مندی از سیستم هوایی هلال احمر، نیروی هوافضای سپاه و ارتش مکاتباتی صورت گرفته است تا در صورت نیاز به اطفاء حریق هوایی به ما کمک کنند. آموزش‌هایی به مسئولان دولتی مجموعه‌های مردمی به عنوان کمک‌های ما در بحران و اطفا حریق ارائه شده است. این موارد نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم در مقابله با حریق و آتش سوزی‌هایی که کم هم نیستند، آماده شویم و مقابله هوشمندانه داشته باشیم.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به این سوال که آیا مواردی از آتش سوزی در هفته های اخیر داشته ایم، گفت: در جنگل‌های زاگرس و در مناطقی مانند ایلام، پاوه و همچنین در استان کهگیلویه و بویراحمد و بخش‌هایی از استان لرستان آتش‌سوزی داشته‌ایم که تلاش شده این حریق‌ها مهار شود.

وی درباره برخورد با عاملان آتش‌سوزی‌های عمدی در کشور گفت: ما طی یک ماه و نیم گذشته در نامه‌ای به استانداران اعلام کرده‌ایم که در شورای تامین استان از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی بخواهند درصورتی که آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها و اراضی ملی به صورت عمدی صورت بگیرد، افرادی را که اقدام به افروختن آتش می کنند شناسایی و دستگیر کرده و به دستگاه قضایی معرفی کنند و با توجه به هماهنگی که با قوه قضاییه صورت گرفته است، حتما برخورد جدی با خاطیان و افرادی که به دلایل مختلف از جمله زمین خواری اقدام به آتش سوزی عمدی می‌کنند، صورت می‌گیرد. هم قوه قضاییه و هم دستگاههای نظارتی این بحث را پیگیری می‌کنند که اگر در جایی آتش سوزی عمدی رخ داده است به شدت با آن برخورد شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج