ضرورت حمایت دولت از طرح کاشت یک میلیارد درخت

تاریخ انتشار : دوشنبه ١٧ ارديبهشت ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ٠٩:٠٤ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس هیئت مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست و ناظر مردمی طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان مرکزی گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت طرحی است که استارت آن از سوی دولت سیزدهم زده شده و حمایت دولت از این طرح امری لازم و ضروری است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر سیاوش آقاخانی صبح امروز در هفتاد و چهارمین جلسه وبیناری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت  که با حضور دکتر نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، افزود: اصول موفقیت این طرح در 4 اصل: گونه مناسب، مکان مناسب، روش کاشت مناسب و نگهداری صحیح تا استقرار طبیعی نهال است. سالها به دنبال نهادینه کردن فرهنگ درختکاری بوده ایم که این طرح تبلور خواسته دیرینه ما بوده است.

آقاخانی در خصوص چالش های این طرح نیز بیان کرد: حمایت دولت به عنوان یک چالش مطرح است، این طرح برنامه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیست بلکه طرح دولت سیزدهم است و قرار نیست بار این طرح را سازمان منابع طبیعی کشور به تنهایی به دوش بکشد.

وی تاکید کرد: دولت باید همانند برگزاری جلسه شورای مسکن، در این مهم نیز ورود کرده و ظرفیت لازم را بکارگیرد و انتظار بر این بود که در یکی از جلسات معاون رئیس جمهوری و یا شخص رئیس جمهور حضور داشته باشند.

رئیس هیئت مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست و ناظر مردمی طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان مرکزی اضافه کرد: دستگاه ها باید با سازمان منابع طبیعی هماهنگ شده و همکاری نمایند زیرا برای حصول موفقیت در این طرح این همکاری لازم و ضروری است.

آقاخانی با اشاره به صنایع آلاینده در استان مرکزی گفت: در استان مرکزی صنایع آلاینده بسیاری وجود دارد که باید در قبال این آلایندگی در قالب قانون هوای پاک همکاری و کمک داشته باشند اما هنوز این الزام ایجاد نشده که نیاز است استانداران از جمله استاندار مرکزی و همچنین وزیر کشور در این حوزه ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به قوانین حمایتی این طرح اضافه کرد: قانون هوای پاک صنایع آلاینده را ملزم به ورود در کاشت درخت کرده و از طرفی عوارض آلایندگی و مالیات بر ارزش افزوده نیز پرداخت می شود و باید در راه توسعه فضای سبز هزینه شود.

رئیس هیئت مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست و ناظر مردمی طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان مرکزی نبود اهرم قدرتمند نظارتی در نگهداری درختان کاشته شده را چالش دیگری برشمرد و گفت: پیشنهاد می شود یک مصوبه هیئت دولت در راستای حمایت از این طرح تصویب شود که نیاز است دولت یک تصویب نامه هیئت وزیران ارائه دهد تا به عنوان برنامه دولت مطرح شود.

آقاخانی با اشاره به چالش اعتباری در این حوزه اضافه کرد: برای تداوم این طرح باید اعتبارات مشخص و مصوب و کافی از سوی مجموعه مدیریت و برنامه ریزی کشور دیده شود که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است چراکه در فرایند تولید نهال نمی توان نبود بودجه را مطرح کرد و باید اعتبارات از قبل فراهم باشد.

وی عنوان کرد: جهادکشاورزی باید همانند ارائه تسهیلات ادوات کشاورزی برای کشاورز، این طرح را نیز مورد حمایت قرار دهد تا ماشین آلات کافی و مناسب برای تولید نهال نیز تهیه شود و کار به بهترین شکل پیش برود.

وی در باره  توزیع رایگان نهال و نظارت های بعد از آن نیز گفت: متاسفانه توزیع رایگان نهال سبب ضایع و حیف شدن نهال می شود که این نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد، در این حوزه می توان با برون سپاری آموزش به نظام مهندسی و استفاده از ظرفیت این نهاد گامی مثبت برداشت.

رئیس هیئت مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست و ناظر مردمی طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان مرکزی خاطرنشان کرد: تامین زمین برای کاشت نهال باید تامین شود و متاسفانه هنوز دولت برای تامین زمین به منظور کاشت یک میلیارد درخت ورود نکرده که این اقدام نیز نیازمند حمایت ویژه از سوی دولت است.

آقاخانی درخت یاری را بعد از درختکاری بسیار مهم برشمرد و خاطر نشان کرد:لازم است یک سند ملی حفاطت از دستاوردهای کاشت یک میلیارد نهال در قالب برش های استانی تهیه و استراتژی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مشخص شود؛ همچنین لازم است تقویت پیوست رسانه ای طرح نیز مدنظر قرار گیرد تا سیاستی واحد در سطح ملی تعریف و راهبری قدرتمند رسانه ای آن را دنبال کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج