ظهور حشره شپشک راش در منطقه اسماعیل جنی شهرستان کردکوی
علی نیکویی با بیان اینكه آفت 'شپشك سفید راش' در فصل های بهار و تابستان شیوع پیدا می كند، گفت: گزارشی مبنی بر ظهور این آفت در عرصه های جنگلی شهرستان کردکوی رویت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، رییس حفاظت و حمایت این اداره کل با بیان این مطلب افزود: این آفت در عرصه های جنگلی منطقه اسماعیل جنی شهرستان کردکوی رویت شده است که نیازمند اقدامات سریع در جهت مبارزه با این آفت می باشد.
ایشان با بیان آنكه این آفت بیشتر در فصول بهار و یا تابستان در اوج گرما عرصه های جنگلی شیوع پیدا می كند ، ادامه داد : این نوع آفت در حقیقت بیشتر از شیره درختان تغذیه می كند و درصورت شیوع گسترده آن نیز می تواند ناقل بیماری و سبب خشكیدگی درختان هم شود.
رییس اداره حفاظت و حمایت افزود: این آفت یک عامل خسارت زای مونوفاژ یا تکخوار است که با ایجاد زخمها و شیارهای کوچکی روی پوست راش از شیره موجود در بافت پارانشیم پوست تغذیه کرده و از طریق این شیارهای پوستی راه را برای نفوذ قارچ نکتریا باز می کند.
وی با اشاره به اینکه کنترل بیولوژیک و استفاده از دشمنان طبیعی این آفت در جنگل از روش های مؤثر در کنترل این آفت است، افزود: بررسی شرایط و عوامل محیطی و زیستی مؤثر بر رشد این حشره بر روی درختان راش می تواند گام مهمی در کنترل و پایش بهینه شرایط جنگل باشد و شرایط مناسبی جهت مبارزه با بروز هرگونه خطر احتمالی فراهم آورد. یکی شپشک سفید راش، است.
مریم یوسفی، کارشناس اداره حفاظت و حمایت اداره کل نیز در این باره گفت: شپشك پنبه اي راش بوسيله باد و نيز با چسـبيدن بـه انـدام هـاي مختلـف پرنـدگان وحشرات از درختان آلوده به درختان سالم انتقال مي يابد. در اين ميان درختان بـزرگ وقطور با توجه به وسعت تنه امكان آلوده شدن بيشتري را نسبت به درختـان كوچـك وكم قطر دارا هستند. عامل بعدي را در فراهم نمودن مأمن و سايه بان و به تبعيـت از آنرطوبت بيشتر ي است كه درختان بزرگ نسبت به درختان كوچكتر مهيا مـي نماينـد وشپشك را از نور خورشيدي در امان نگه مي دارند
ایشان افزود: در حال حاضر این نوع آفت در برابر سرما ناتوان بوده و در موارد جزئی از آن در جنگل های شهرستان مشاهده شد. ولی افزایش انبوهی جمعیت شپشک می تواند پیامدهای جدی بر روی سلامتی جنگل به همراه داشته باشد. در این گونه موارد اگر گسترده زیادی از عرصه های جنگلی را دربر گیرد و به مرحله طغیان برسد و با ضررهای اقتصادی همراه باشد می توان از آن به عنوان یک آفت نام برد و با آن مبارزه نمود.
ارسال به دوست