مردی که فعل درختکاری با دانش آموزان را بخوبی صرف کرد!
هادی شفیعی/ اهل روستای قورچای آزادشهر گلستان است. به درخت و درختکاری عشق می ورزد. عاشق فضای سبز و طبیعت است. او کسی نیست جزء عبدالمجید زیتولی، مردی از دیار ترکمن صحرا.
عبدالمجید که تا ارشد مکانیک سیالات درس خوانده است به نگارنده گفته است: همیشه فکر می کردم که کاری انجام دهم که عام المنفعه باشد و همه از آن منتفع شوند اما هرچه گشتم هیچ چیز بهتر از کاشت درخت و ایجاد فضای سبز برای روستا پیدا نکردم.
از سال 96در زادگاهم شروع به کاشت درخت کردم و با وجود مشکلات و سختی هایی که بلحاظ اقتصادی وجود داشت اما پا پس نکشیدم و این مسیر را ادامه دادم تا فضای سبز در روستا ایجاد کنم.
برای کاشت درخت، اهالی روستا و دانش آموزان را با خود همراه کرده ام و به کمک همین دانش آموزان نوجوان کاشت درخت را سال به سال توسعه دادم. اما نکته ای را خوب است که یاد آور شوم که کاشت درخت به تنهایی کفایت نمی کند. بلکه حفاظت و مراقبت از درختان بسیار مهمتر از کاشت درختان است.
او گفت: سالانه درختان زیادی در جای جای کشور عزیزمان ایران کاشتنه می شود اما بخش عمده ای از درختان کاشته شده به سر منزل مقصود نمی رسد. نظارت و مراقبت از درختان کاشته شده بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
«انار شیرین برای دانش آموزان شیرین» طرحی بود که زیتون لی با دانش آموزان همیار طبیعت در روستای قورچای آزاد شهر راه اندازی کرده است . در این طرح او به هریک از دانش آموزان یک نهال انار هدیه کرده است تا با دستان خود و به نام خود بکارند و با فرهنگ کاشت درخت و درختکاری آشنا شوند.
عبدالمجید تنها به دانش آموزان درخت هدیه نکرده است بلکه آموزش چگونه کاشتن و چگونه حفاظت کردن را نیز به آنان یاد داده است به گونه ای که دانش آموزان با اشتیاق فراوان در قلمه زنی و پرکردن گلدان ها و آبیاری به او کمک می کنند.
زیتون لی که لباس زیبای ترکمن صحرا به تن داشت در خاتمه گفت: ما در قبال محیط زیست و منابع طبیعی دارای مسئولیت اجتماعی هستیم و هریک از ما باید به اندازه سهم خود به محیط اطراف کمک کنیم و فرهنگ درختکاری و احترام به درختان را به فرزندان خود بیاموزیم و دست در دست هم دهیم و میهن خود را کنیم آباد./ شاید وقتی دیگر
ارسال به دوست