سمنان/ابطال پروانه بهره‌برداری دامداران و مرتعداران متخلف

تاریخ انتشار : 1401/02/06 - ساعت انتشار: ١٤:٢١ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر در خصوص ابطال پروانه بهره‌برداری دامداران و مرتعداران متخلف هشدار داد و گفت: با متخلفین برخورد قانونی و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

حیدر واحد مطلق با اشاره به اهمیت پوشش گیاهی و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی این شهرستان اظهار کرد: بنا به ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک و فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی و به منظور جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، مدیریت چرای دام که از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه های مرتعی به شمار می‌آید در مراتع شهرستان مهدیشهر اجرایی می شود.

وی ضمن با اهمیت دانستن مدیریت چرا در مراتع میان‌بند شهرستان خاطرنشان کرد: حفظ و احیای مراتع این منطقه به دلیل اینکه هر ساله در دو نوبت بهار و پائیز مورد تعلیف قرار می‌گیرند از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.

وی با اشاره به چگونگی آمادگی مراتع برای چرای دام‌ها ادامه داد: آمادگی مرتع برای چرا زمانی است که گونه‌های علوفه‌ای در مرتع به بذر دهی رسیده باشند و یا رشد گیاه به‌حدی باشد که دام روی سطح خاک اثر پای عمیقی به جای نگذارند.

واحد  مطلق افزود: اگر دام قبل از آمادگی مرتع، گیاه را مورد چرا قرار دهد به علت تغییر فعالیت‌های فیزیولوژیکی و کاهش قسمت‌های هوایی  و مواد غذایی، باعث ضعیف شدن گیاه و کم شدن مقدار تولید علوفه خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهرگفت: زمان دقیق ورود و خروج دام به مرتع براساس تاریخی است که در پروانه چراهای صادره و یا طرح‌های مرتع‌داری واگذار شده مربوط به هر روستا یا سامانه‌های عرفی قید شده است.

این مدیر مسئول، گستره و وسعت مراتع ممیزی شده شهرستان  مهدیشهر را 127هزار هکتار اعلام و بیان کرد: از این میزان 7هزار 620 هکتار جزو مراتع قشلاقی و 119هزار 380هکتار جزو مراتع ییلاقی و میان‌بند است .

وی اضافه کرد: تعداد واحدهای دامی و تعداد بهره برداران دارای مجوز در این مراتع افزون بر یک هزار و 450 بهره‌بردار هستند.

حیدر مطلق خاطر نشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، با متخلف یا متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. همچنین متخلفین به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهره‌برداری آنان باطل می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهرخطاب به مرتعداران و بهره برداران تأکید کرد: بر اساس بخشنامه صادره از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تمامی پروانه‌های چرای دام که تا پایان سال 98 صادر شده است باید حداکثر تا پایان سال 1401 منجر به طرح اجرائی شود در غیر این صورت این پروانه ها فاقد اعتبار خواهند بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here