برداشت محصولات جنگلی و مرتعی جنوب کرمان ملزم به دریافت مجوز

تاریخ انتشار : 1401/01/29 - ساعت انتشار: ١٢:٠٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: اولویت بهره‌برداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوز‌های لازم در جنوب کرمان با گروه های خاصی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه جنوب کرمان گفت: اولویت بهره‌برداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوز‌های لازم در جنوب کرمان با گروه های خاصی است.

حمزه احمدی افزود: منطقه جنوب کرمان با داشتن مراتعی در سطح یک میلیون و ۹۴۱ هزار هکتار و همچنین ۴۸۳ هزار هکتار جنگل، دارای گیاهان جنگلی و مرتعی طبیعی بوده که برخی از این گیاهان به صورت دارویی، خوراکی و ادویه‌ای قرن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اظهار کرد: برخی با برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی علاوه بر آسیب به مراتع و درختان جنگلی، موجب کاهش سطح و توان تولیدی و در نهایت نابودی این گیاهان می‌شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری را از ارکان اصلی وظایف منابع طبیعی دانست و گفت: بهره‌برداری از گیاهان دارویی مراتع، تابع ضوابط خاصی است و بهره‌برداری باید براساس یک طرح مدون انجام گیرد، در غیر این صورت، بهره‌برداری غیراصولی و بی‌رویه، باعث تخریب و کاهش پوشش گیاهی، فرسایش خاکی و بادی، کاهش تولید اکسیژن و آب شیرین و در نهایت باعث تبدیل مرتع به بیابان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین دلیل بهره‌برداری‌های غیرمجاز، نداشتن آگاهی از نحوه برداشت و زمان مناسب است که با بهره گیری از دانش بومی و آموزش‌های فنی می‌توان بدرستی از این نعمت خدادادی استفاده کرد و به بالا رفتن اقتصاد منطقه کمک کرد.

احمدی بیان کرد: نباید به رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی نگاه تجاری داشت؛ بلکه اولویت نخست حفظ سرمایه اصلی؛ یعنی همان درختان بنه و بوته‌های بادام کوهی است و در کنار حفظ و نگاهداری، درآمدزایی هم باید ایجاد شود.

به گفته وی اولویت بهره‌برداری از محصولات فرعی جنگل و مرتع و اخذ مجوز‌های لازم با بهره برداران طرح‌های مرتعداری یا دارای پروانه چرای دام، جوامع محلی، بهره برداران عرفی، تشکل‌های مردم نهاد و فارغ التحصیلان بخش منابع طبیعی و کشاورزی است تا از این طریق، انگیزه مشارکت ذینفعان اصلی در حفاظت از جنگل‌ها و مراتع فراهم شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: مهم ترین گونه‌های گیاهان دارویی قابل برداشت از سطح مراتع و جنگل‌های جنوب کرمان آویشن، آنغوزه تلخ، زیره سیاه، بادام کوهی و بنه است و یکی از راه‌های ایجاد و ترغیب جوامع محلی این است که مراتع و جنگل‌ها را اقتصادی کنیم تا در معیشت و زندگی مرتعداران و جوامع محلی تأثیرگذار باشد و سبب افزایش درآمد خانوار‌ها شود.

وی بر تهیه طرح‌های بهره برداری به صورت قانونی با اولویت‌های اعلام شده تاکید کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here