بیش از 90 درصد آتش سوزی های جنگل ها و مراتع مربوط به حوزه زاگرس است

تاریخ انتشار : 1404/04/11 - ساعت انتشار: ١٨:٥٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: بیش از 90 درصد آتش سوزی هایی که در جنگل ها و مراتع کشور رخ می دهد مربوط به حوزه زاگرس است

دکتر علی تیموری به پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به گرم شدن هوا و خشکی بوته ها و علف زارها احتمال بروز حریق در جنگل ها بالا رفته و سازمان با برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران، نظارت بر عرصه ها را بیشتر کرده و یگان حفاظت منابع طبیعی ماموریت یافته است تا در استان ها بویژه حوزه زاگرس گشت و مراقبت شبانه روزی خود را افزایش دهد.

تیموری افزود: استان های ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان از جمله استان هایی هستند که در این ایام بیشتر طعمه حریق شدند و منابع طبیعی بیشترین کمک خود را بلحاظ تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق متوجه منطقه زاگرسی کرده است.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین اشاره کرد: دامنه عرصه های منابع طبیعی وسیع و گسترده است و این سازمان با حمایت و مشارکت مردم و تشکلات مردمی می تواند به اهداف خود که حفظ و توسعه منابع طبیعی است، جامه عمل بپوشاند.

 مدیریت پارک ها جنگلی به مردم واگذار می شود

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشوردر بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیریت پارک ها و تفرجگاههای جنگلی طی تشریفات قانونی به مردم و بخش خصوصی واگذار می شود،  به وجود 160 پارک و تفرجگاههای جنگلی استان های شمالی کشور اشاره کرد و افزود: در این ایام که مردم بیشتر به شمال کشور سفر کرده اند توانستند با تمهیداتی که منابع طبیعی و مسئولین پارک ها و تفرجگاهها فراهم کرده بودند، جهت استراحت وارد پارک ها شده و خوشبختانه تاکنون هیچ گونه حریقی از داخل پارک های جنگلی گزارش نشده و مردم همراهی و همکاری خوبی با منابع طبیعی داشتند.

وی همچنین گفت: در این ایام خاص احتمال می رفت برخی افراد سودجو از فرصت استفاده نموده و اراضی ملی را متصرف شوند که در این زمینه هماهنگی های لازم از سوی ادارات کل منابع طبیعی استان ها با داسراها و بخش های قضایی انجام شده تا زمینی تصرف نشود.

زراعت چوب در کشور توسعه می یابد

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: تمامی اقدامات منابع طبیعی در قالب برنامه هفتم توسعه انجام می شود و در برنامه هفتم، سازمان مکلف شد در طرح توسعه زراعت چوب در عرصه های منابع طبیعی و همچنین مستثنیات مردم که استعداد کاشت چوب در آن  وجود دارد را تقویت نماید.

تیموری اضافه کرد: زراعت چوب علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد زایی می تواند بخش قابل توجه ای از نیازهای چوبی کارخانجات و صنایع چوبی را تامین نموده و از سوی دیگر جلوی قاچاق چوب را بگیرد.

مسئول اول منابع طبیعی کشور همچنین از شناسایی مناطق مستعد برای زراعت چوب در کشور خبرداد و افزود: این اراضی در قالب ماده 3 و از طریق مزایده برای زراعت چوب در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار می گیرد.

وی سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در ایران را 17 مترمربع اعلام کرد  و افزود: این میزان در دنیا به ازای هر نفر 5800 متر مربع می باشد.

گیلان؛ یکی از قطب های مهم زراعت چوب در کشور

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: طی سفری که هفته گذشته به استان گیلان داشته است این استان را بلحاظ توسعه زراعت چوب صنوبر یکی از قطب های مهم زراعت چوب در کشور معرفی کرد و گفت: بخش خصوصی در این استان در حوزه کاشت و تولید چوب بسیار فعال بوده و تاکنون 7 هزار هکتار از اراضی ملی این استان جهت تو.سعه زراعت چوب شناسایی شده و منابع طبیعی آمادگی دارد تا این عرصه را برای تولید چوب به بخش خصوصی واگذار نماید.

 موانع مربوط  به قطع و حمل چوب از طریق سامانه حل شده است

علی تیموری رییس سازمان منابع طبیعی همچنین اعلام کرد: در زمینه قطع درختان صنوبر و مجوز حمل آن مشکلاتی از قبل وجود داشت که اکنون این موانع و مشکلات از طریق سامانه حل شده است و اکنون هماهنگی های لازم از طریق سامانه بین منابع طبیعی، سازمان حمل و نقل جاده ای و نیروی انتظامی صورت گرفته است.

تیموری همچنین گفت: تا کنون حدود 80 هزار هکتار عرصه برای توسعه زراعت چوب در کشور شناسایی شده و نهال های کاشته شده در استان ها بومی بوده و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه کاشته می شود.

تیموری همچنین استان خوزستان را یکی از استان هایی برشمرد که زراعت چوب در آنجا در سطح وسیعی توسعه یافته و منابع طبیعی با زمینه مساعدی که در سطح استان فراهم کرده ، مردم و بخش خصوصی علاقه زیادی برای ورود جهت تولید زراعت چوب پیدا کرده اند.

او گفت: در استان خوزستان  سیاری از کارخانجات برای تامین چوب های مصرفی به کشت زراعت چوب پرداخته اند و یک کارخانه نئوپان سازی توانست 10 هزار هکتار زراعت چوب راه اندازی کند.

طرح کاشت یک میلیارد درخت همانند سایر طرح های منابع طبیعی در حال اجراست

 دکتر تیموری در ادامه به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح همانند سایر طرح های منابع طبیعی در حال اجراست و تمامی درختکاری ها و زراعت چوب در کشور در راستای این طرح انجام می شود و طرح منابع طبیعی لازم و ملزوم و مکمل یکدیگر هستند.

وی گفت: طرح  یک میلارد درخت سال سوم خود را پشت سر می گذارد و طی دوسال گذشته 340 میلیون نهال و بذر توسط بخش دولتی و خصوصی کاشته شده است و این تعداد منهای 130 میلیون نهال های مثمری است که معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی کاشته است.

حفظ درخت مهمتر از کاشت آن است

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، حفاظت و نگهداری از درختان کاشته شده را بسیار مهم دانست و افزود: اولویت اصلی منابع طبیعی علاوه بر جنگل کاری و کاشت درخت، حفظ و مراقبت ازدرختانی است که کاشته شده است.

او  سرانجام اضافه کرد: کاشت درخت در دنیا بطور میانگین حدود 75 درصد زنده مانی دارد و حدود 25 درصد آن بر اثر شرایط اقلیمی و دیگر عوامل مختلف خشک و از بین می رود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here