دستیار مردمی سازی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
مدیریت پایدار منابع طبیعی مبتنی بر مشارکت جوامع محلی
دستیار مردمی سازی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مدیریت پایدار منابع طبیعی مبتنی بر مشارکت جوامع محلی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، عبدالحمید محمدی دستیار مردمی سازی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور طی نشست با اعضاء کمیته طرح مردمی سازی منابع طبیعی گلستان با اشاره به نقش جوامع محلي در مدیریت پایدار منابع طبيعي گفت: مديريت مبتني بر جوامع محلي رهيافتي چند بخشی برای مديريت منابع طبيعي است كه ذينفعان مختلف با نقش های متفاوت براي دستيابي به هدف نهايي كه حفاظت و بهره برداري پايدار از منابع طبيعي است، در آن نقش دارند.
محمدی ادامه داد: شيوه مديريت مبتني بر جامعه محلي ابزاري مناسب براي پايداري منابع طبيعي است.
دستیار مردمی سازی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی افزود: منابع طبيعي يكي از ثروت هاي حائز اهميت براي نسل هاي كنوني و آينده است كه نقش بسيار مهمی در تعادل بوم شناختي، درآمدزايي و توسعه روستايي دارد.
وی افزود: امروزه به دلايل مختلف از جمله خشکسالی های پی در پی، مشکل فرسایش بادی و شوری خاک، تخریب اراضی در اثر استفاده بي رويه از عرصه هاي طبيعي و بهره برداری های نامناسب، سرعت تخريب و بهره برداري بسيار بيشتر از روند تجديد و احیاء اين منابع مي باشد و همين مسئله باعث نابودي سطوح گسترده اي از منابع و شكنندگي عرصه هاي وسيع تر منابع طبیعی شده است. از این رو حفاظت و بهره برداری پایدار از این منابع ارزشمند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محمدی نقش مشارکت جوامع محلی در مدیریت پایدار منابع طبیعی بسیار با اهمیت دانست و گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی تدوين راهبردهاي حفاظت و بهره برداري پايدار از اين منابع به عنوان ضرورتي بنيادي بيش از پيش احساس مي گردد. در چنين وضعيتي نقش اصلي با روستاييان است كه ذینفعان اصلي این منابع در جوامع محلي محسوب مي شوند.
وی گفت: مشاركت مردم در هر پروژه اي ضامن اجرا و پايداري آن پروژه است و اين مسئله در حفاظت از منابع طبيعي از اهميت بيشتري برخوردار مي باشد، زيرا مسائل مربوط به محيط زيست و منابع طبيعي با زندگي جوامع محلي آميخته است و توفيق هر نوع برنامه اي نيازمند مشاركت اين جوامع خواهد بود .
درادامه جلسه، علی شریفی مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی اظهار کرد: صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی بستری مناسب جهت اقتصادی کردن طرحهای منابع طبیعی و کمک به توان تولیدی استان است و در این راستا میتوان به عنوان یک زیر ساخت از آن در جهت حفاظت بیش از پیش عرصهها بهره مند شد.
شریفی با اشاره به فعالیت بیش از پیش صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی در زمینه احیا، توسعه و بهرهبرداری صحیح از این منابع خاطرنشان کرد: جذب سرمایههای بیشتر با جلب اعتماد عمومی نقش چشمگیری در ارتقاء وضعیت این صندوق دارد.
وی در ادامه افزود:افزایش مشارکتها بویژه مشارکت بهرهبرداران و روستاییان و نیز تقویت بنیه مالی آنان از محل این صندوق سبب توسعه بیش از پیش آن خواهد شد.
ارسال به دوست