جلسه کارگروه پدافند غیر عامل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برگزار شد

تاریخ انتشار : پنج شنبه ١٠ آبان ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١١:٢٠ - گروه خبری : اخبار استان

جلسه کارگروه پدافند غیر عامل منابع طبیعی گلستان به ریاست حمید سلامتی مدیر کل و با حضور حجت الاسلام و المسلمین اسفندیاری مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، معاونین، فرماندهی یگان حفاظت و رؤسای ادارات مستقل ستادی و روسای ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان های تابعه به صورت وبیناری در محل سالن اجتماعات اداره کل برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، دکتر حمید سلامتی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به هفته پدافند غیر عامل گفت: پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران است که بدون استفاده از اقدامات نظامی و تنها با بهره‌گیری از فعالیت‌های غیرنظامی، فنی و مدیریتی صورت می‌گیرد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت پدافند زیستی در عرصه منابع طبیعی، افزود: پدافندغیرعامل در منابع طبیعی شامل مدیریت بحران، حفاظت و صیانت، رصد و پایش، هشداردهی، کنترل و عملیات، بازیابی و بازتوانی منابع در برابر تهدیدات زیستی است که موجب حفاظت از سرمایه‌های ملی در برابر این تهدیدات و کاهش آثار و عواقب ناشی از آن‌ها می‌شود.

وی اظهار کرد: بر این اساس اجرای طرح‌های آبخیزداری، بیابان‌زدایی، حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی، پیشگیرانه و جزو اقدامات پدافند غیرعامل به شمار می‌آیند.

سلامتی اجرای طرح‌های آبخیزداری را موجب جلوگیری از بروز سیل و فرسایش خاک و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و در راستای پدافند غیرعامل دانست و افزود: کشور ما در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، از این رو لازم است در حفاظت از منابع طبیعی نگاه ویژه ای به پدافند غیرعامل داشته باشیم و با به‌کارگیری فناوری‌های نوین، حفاظت از منابع طبیعی را در هر شرایطی به طور جدی مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به حوزه پدافند زیستی که در منابع طبیعی بسیار با اهمیت است، افزود: کارگروه پدافند این اداره کل اقداماتی در حوزه جنگل‌ها و مراتع سطح استان از قبیل رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تخصیص، تصمیم و عملیات، کنترل، مدیریت بحران، حفاظت و پیگیری، امداد و نجات، درمان، بازیابی و بازتوانی منابع، محدودسازی و رفع آلودگی در برابر تهدیدات زیستی که موجب حفاظت از سرمایه‌های ملی در برابر تهدیدات زیستی و کاهش آثار و عواقب ناشی از آن‌ها می‌شود را مداوم انجام می‌دهند.

سلامتی با اشاره به موضوع تغییرات اقلیمی که یکی از بزرگترین چالش‌های حوزه منابع طبیعی است گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش دفعات وقوع ریزگرد‌ها در سال‌های اخیر لزوم توسعه پوشش گیاهی در اراضی شمالی استان وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان خاطر نشان کرد: ۲۴۷۰۰۰ هکتار از مساحت استان گلستان در معرض خطر بیابانی شدن قرار دارد که از این مقدار ۱۰۱۰۰۰ هکتار مناطق بحرانی و تولید کننده ریزگرد هستند.

سلامتی در خصوص موضوعات تهدیدات زیستی حوزه منابع طبیعی گفت: عمدتاً شامل استفاده از عوامـل بیولوژیـک مختلف از جمله قارچ، باکتری، ویروس و انـواع حشـرات، توسط گـروه‏ هـای تروریسـتی به منظور از بین بردن درختان جنگلی و منابع طبیعی مـی‏ باشـد.

وی در ادامه افزود: تهدید امنیت زیستی در حوزه منابع طبیعی به هر نوع آسیب و اثر منفی بر محیط زندگی که اثرات زیانبار بر حیات انسان به دنبال خواهد داشت گفته می‌شود. محیط زیست اطرافمان با توسعه و امنیت سیاسی نسبت مستقیم دارد. هرگونه اختلال در کارکرد زیست بوم‌ها و زیست کره، زیست بشر را تهدید می‌کند؛ لذا آشنایی، ایجاد حساسیت و اقدام بهنگام و موثر پدافندی در این حوزه باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان افزود: به نظر می‌رسد لازم است اداره کل پدافند غیر عامل استان در حوزه منابع طبیعی حضور بیشتری داشته باشد. زیرا در حوادث غیر طبیعی وآسیب احتمالی جنگل‌ها و مراتع استان، کل جامعه و مردم استان دچار مشکل وآسیب می‌کند و به همین دلیل نیاز است قبل از آسیب، ایمن سازی‌ها در حوزه‌های مختلف انجام شوند تا از تبعات اجتماعی جلوگیری گردد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج