رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس:
630 هکتار بوته کاری مشارکتی در گنبد کاووس انجام شده است

تاریخ انتشار : شنبه ٧ مهر ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ٠٨:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: 630 هکتار بوته کاری مشارکتی در گنبد کاووس انجام شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، مهندس فرشید رحمانی در نشست خبری به مناسبت هفته دفاع مقدس و تجلیل از خبرنگاران اظهارکرد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس در قالب عملیات اصلاح و احیای مراتع و پروژه‌های مقابله با بیابان تولید نهال‌های مرتعی را انجام داده است.

وی ادامه داد: گونه‌های مختلف آتریپلکس در ایستگاه تولید نهال چپرقویمه که بزرگترین ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی استان می‌باشد تولید شده است.

رحمانی تصریح کرد: این نهال ها در سطح 1440 هکتار کشت شده و با برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی در روستاها و مساجد و جلب مشارکت دامداران و مجریان طرح‌های مرتعداری 630 هکتار از 1440 هکتار را مردم به‌صورت  مشارکتی بوته‌کاری شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: اقدام پروژه های مشارکتی از نظر هزینه باعث حدود 120 میلیارد ریال صرفه‌جویی در بیت‌المال شده است.

رحمانی گفت: در بحث مدیریت روان‌آب با ایجاد هلالی‌های آبگیر به مساحت 500 هکتار و ذخیره نزولات به‌صورت کنتور فارو نیز اقدامات خوبی انجام که منجر به اصلاح و احیای مراتع شهرستان  شده است.

وی اقدامات آبخیزداری را در جلوگیری از فرسایش خاک، کمک به مدیریت سیلاب‌ و کاهش اثرات تخریبی و تامین آب شرب دامداران و کشاورزان بسیار مهم دانست و اظهار کرد: گنبدکاووس 48 بندسار و بند خاکی دارد که در سال 1402 دو بند خاکی احداث و 1 مورد ترمیم  داشتیم در کل بندهای خاکی احداثی شهرستان  در بارندگی‌های امسال باعث ذخیره 4.5 میلیون مترمکعب آب در آن ها شده و خوشحالی کشاورزان و دامداران منطقه را در پی داشته است.

رحمانی افزود: در بخش زراعت چوب و فضای سبز اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس در راستای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال اقدام به توزیع 181 هزار نهال از گونه‌های اکالیپتوس، سنجد تلخ، سرو، داغداغان اقاقیا، ارغوان و ... به‌صورت رایگان در بین متقاضیان نموده که باعث توسعه فضای سبز شهرستان و روستاها و ایجاد اشتغال و درآمد در بخش زراعت چوب برای کشاورزان شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی گنبد گفت: در بخش امور زمین طرح کاداستر اراضی،  ملی به مساحت 330 هزار هکتار در قالب 487 فقره سند تک برگ به نمایندگی دولت به‌نام سازمان منابع طبیعی کشور صادر گردید. در پایان هریک از خبرنگاران حاضر در جلسه سوالات خودرا درخصوص حوزه منابع طبیعی جداگانه مطرح کردند و رحمانی به تک تک سوالات پاسخ داد.

در این نشست که با حضور خبرنگاران برگزار شد، رحمانی عملکرد اداره منابع طبیعی شهرستان را در بخش‌های مختلف در سال 1402 را به خبرنگاران ارائه کرد.

شهرستان گنبدکاووس 541 هزار هکتار وسعت دارد که 341 هزار هکتار آن را ارضی ملی تشکیل می‌دهد و غالب آن‌را مراتع تشکیل می‌دهد که به علت تغییر اقلیم، خشکسالی‌های پیاپی و هم‌جواری با صحرای قره‌قوم ترکمنستان  200 هزار هکتار آن در معرض بیابانی شدن قرار دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج