در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت؛
طرح خروج دام از جنگل ها باعث بازسازی و احیا مناطق جنگلی شده است
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد وزارت جهادکشاورزی از پروژه های منابع طبیعی گلستان بازدید کرد و گفت: طرح خروج دام از جنگل ها باعث بازسازی و احیا مناطق جنگلی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، بازدیدی با حضور مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل منابع طبیعی و معاونت امور جنگل و معاونت حفاظت و امور اراضی و ریاست اداره بازرسی و مدیریت عملکرد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با هدف بازدید و بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از نهالستان های قرق، سوسرا و همچنین اجرای زراعت چوب و طرح خروج دام بازدید بعمل آمد.
حمید سلامتی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در بازدید از زراعت چوب در شهرستان آزادشهر گفت: توانمند سازی جوامع محلی امری مهم و ضروری می باشد و اگر آموزش در جامعه محلی اتفاق بیفتد و مردم توانمند شوند قطعاً تخریب منابع طبیعی کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در ادامه بازدید از نهالستان سوسرا در شهرستان آزادشهر بیان کرد: 989 هزار و 515 نهال در بخش زراعت چوب، 252 هزار و 80 نهال در بخش فضای سبز و 327 هزار و 409 نهال در بخش جنگلکاری و یک میلیون و 667هزار و 175 بوته مرتعی در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سامانه ساتک ثبت شده است.
سلامتی افزود: درختکاری در سطح ۲۹۳هکتار از اراضی ساحلی خزر شناسایی شده و استان در قالب ۲طرح ۱۵۰هکتاری در بندرترکمن و ۱۴۳هکتاری در بندرگز درختکاری را طی سال جاری اجرا خواهد شد.
در ادامه از محل اجرای طرح کوچ در شهرستان گالیکش بازدیدی صورت گرفت.
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تاثیر مثبت اجرای طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل اظهار کرد: با اجرای این طرح بخش وسیعی از جنگل های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوارهای جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسعه جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در ادامه گفت: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام 24 روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.
وی افزود: در این طرح اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام، جنگلکاری شده و بالغ بر 3500 هکتار به سطح جنگل های استان افزوده شده است.
مرادی رییس اداره بازرسی و مدیریت عملکرد نیز با اشاره با آغاز این طرح از سال 79 ادامه داد: در روستای عرب کلو 33 خانوار دائم و 4 خانوار موقت با 19 دامدار و در روستای خسروآباد نیز 26 خانوار دائم و 1 خانوار موقت با 12 دامدار حضور داشتند.
مرادی تایید کرد: در راستای اجرای این طرح، 121 نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستاهای این طرح کوچ داده شده است .
وی گفت: در اجرای این طرح حدود 700 هکتار جنگلکاری با گونه های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود 300هکتار زمین های خود روستا و 400 هکتار جنگل های مخروبه در آن محدوده بوده است.
گفتنی است طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل ها یکی از طرح های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.
ارسال به دوست