رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان:
پایش درختان جنگلی راش در حال انجام است

تاریخ انتشار : يکشنبه ٣٠ ارديبهشت ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ٠٩:٠٨ - گروه خبری : اخبار استان

رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: پایش درختان جنگلی راش در حال انجام است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، علی نیکویی اظهار کرد: درختان راش مانند سایر درختان با ارزش در کشور ما همواره با تهدید عوامل مخرب زیستی و محیطی مواجه هستند.

وی ادامه داد: از جمله عوامل خسارت زا برای درختان راش حشره‌ای به نام شپشک سفید راش است که افزایش چشمگیر جمعیت این حشره می تواند خسارت‌زا و در عین حال ناقل قارچ نکتریا نیز باشد.

نیکویی تصریح کرد: این قارچ سبب ایجاد بیماری پوست راش شده و یکی از عوامل بسیار خطرناکی است که می تواند این درختان با ارزش را با خطر جدی روبه رو سازد.

وی با بیان اینکه افزایش انبوهی جمعیت شپشک سفید راش می تواند پیامدهای جدی بر روی سلامتی جنگل به همراه داشته باشد، افزود: در استان گلستان، این آفت در عرصه های جنگلی منطقه اسماعیل جنی شهرستان کردکوی رویت شده است

رییس اداره حفاظت و حمایت کارکرد این حشره را این گونه شرح داد: شپشك پنبه های راش یک نسل در سال دارد و با فرو بردن خرطوم خود در پوست درخت از مـواد آلـي گيـاه تغذيه مي نمايد. اين آفت همچنين جذب آب توسط گياه را مختل نمـوده و زمـاني كـه تعداد زيادي از اين حشرات در يك ناحيه كوچكي از پوسـت درخـت متمركـز شـوندو به اصطلاح به آستانه زیان اقتصادی برسد، خسارت قابل ملاحظه می باشد و می بایستی اقدام به کنترل نمود.

نیکویی راه کنترل شپشک سفید راش را کنترل بیولوژیک و استفاده از دشمنان طبیعی عنوان کرد و گفت: با توجه به گسترش انبوهی شپشک سفید راش در سال های اخیر، مطالعه بیولوژیک این حشره و عوامل بیولوژیک کنترل کننده آن برای حفظ مهم‌ترین گونه صنعتی کشور ما بسیار ضروری است چرا که در صورت بروز بیماری پوست راش که این حشره یکی از عوامل ابتلاء به آن است، در کوتاه مدت با از بین بردن درختان راش چرخه مواد غذایی و حاصلخیزی جنگل دستخوش تغییرات و در بلندمدت سبب تغییر در اندازه، ساختار و ترکیب گونه های جنگل می شود.

به گفته وی، بررسی شرایط و عوامل محیطی و زیستی مؤثر بر رشد این حشره بر روی درختان راش نیز، گام مهمی در کنترل و پایش بهینه شرایط جنگل بوده و شرایط مناسبی جهت مبارزه با بروز هرگونه خطر احتمالی فراهم می آورد.

درخت راش ایران با نام علمیFagus orientalis L گونه ای پهن برگ است که معمولاً در مناطق معتدله کشور و از ارتفاع 2200 -450 متری از سطح دریا پراکنش دارد.

متأسفانه در حال حاضر این جنگل ها به وسیله عوامل تخریب کننده متعددی تهدید می شوند به طوری که جنگل های شمال را با شرایطی که باعث درون فروپاشی خواهد شد، مواجه کرده اند.

هم اکنون شاهد به هم خوردن تعادل اکوسیستم هستیم و افزایش و کاهش جمیعت غیرطبیعی بسیاری از حشرات در این عرصه ها نشان دهنده تهدید شدن پدیده زندگی است که خود نتیجه عدم تعادل در طبیعت است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج