فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان:
استفاده از ظرفیت فضای مجازی در روستا به جهت فرهنگ سازی و آموزش حفاظت از منابع طبیعی
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان گفت: از ظرفیت فضای مجازی در روستا به جهت فرهنگ سازی و آموزش حفاظت از منابع طبیعی باید استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سرهنگ عیسی گلبینی مفرد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان در جلسه با شوراها و دهیاری ها اظهار کرد: وقوع حریق، تخریب و تصرف، برداشت محصولات فرعی جنگل ها و مراتع و همچنین قاچاق چوب از جمله معضلات در حوره منابع طبیعی بوده که برای حل این معضلات نیاز به اطلاع رسانی و آموزش جوامع محلی می باشد.
وی با اشاره به نقش برجسته دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در حفاظت از منابع طبیعی گفت: همجوار بودن اراضی کشاورزی و اراضی جنگلی و آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول هم به خاک آسیب رسانده و هم ممکن است در اثر نبود آتش بر در محدوده باعث سرایت حریق به عرصه های جنگلی می گردد که با توجه به پوشش گیاهی و جنگلی مناسب در پی بارشهای اخیر، تهدیدی بسیار جدی برای از بین رفتن مراتع و جنگلهای استان است.
گلبینی مفرد با بیان اینکه بیشترین تاثیر وقوع آتش سوزی در فصل گرم سال در روستاها استان است، افزود: دهیاری ها با انجام اقدامات پیشگیرانه و آمادگی لازم برای کشف و رصد کانون های آتش سوزی و اطفای به موقع آن پای کار بیایند و حتی در مواردی به کشاورزان محلی اعلام کنند که بعد از برداشت محصول حتما دور تا دور زمین آتش بر احداث کنند تا از خطرات احتمالی جلوگیری گردد.
وی افزود: برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق چلم نیز دوره های آموزش روستاییان و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی برای پیشگیری و مقابله با آتشسوزیهای احتمالی از طریق دهیاری و با مدیریت پایگاه بسیج انجام شود.
گلبینی تاکید کرد: اطلاعرسانی و هشدار به کشاورزان هر روستا در زمینه پیشگیری و کنترل آتشسوزی در شبکههای مجازی و فضاهای تبلیغاتی روستایی و آمادهسازی تجهیزات و سایر اقلام مورد نیازدر پیشگیری از آتش سوزی مورد توجه باشد.
قنبر قندهاری مسئول پایگاه بسیج روستای نومل اظهار کرد: ادارات منابع طبیعی شهرستان قبل از مسدود سازی مسیرهای مربوط به حضور آفرود سواران و یسا قاچاق چوب حتما نشست با دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستا داشته باشد.
در این جلسه مصوب شد: شناسایی افراد در حوزه زراعت چوب توسط دهیاری انجام و به ادارت منابع طبیعی اعلام گردد.
وی ادامه داد: دوره های آموزشی برای دانش آموزان در طول سال در سطح روستا توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان انجام گردد و گروه های 11 نفره حریق با مسئولیت پایگاه بسیج روستا تشکیل و تجهیرات موجود در راستای اطفاء حرق موجود در روستا تکمیل و تجهیز و تعمیر گردد و کشاورزان بعد از برداشت محصول حتما اطراف زمین خود را آتش بر احداث نمایند.
ارسال به دوست