مشاور و بازرس ویژه رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری:
بیش از پنج هزار نیروی حفاظتی از عرصه های منابع طبیعی حفاظت می کنند
مشاور و بازرس ویژه رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کرد: حفاظت از منابع طبیعی از مهمترین وظایف این سازمان است و 5100 نفر از نیروهای حفاظتی در قالب نیروهای رسمی، قراردادی، طرحی و شرکتی در سراسر کشور از عرصه های منابع طبیعی مراقبت می کنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، ناصر عمادی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی افزود: عرصه های منابع طبیعی کشور با 135 میلیون هکتار وسعت از گستردگی زیادی برخوردار است و با این تعداد نیروی حفاظتی و باتوجه به محدودیت ها و تنگناهایی که در زمیبنه جذب نیرو وجود دارد نیازمند استفاده از ظرفیت های مردمی، همیاران طبیعت و تشکل های مردم نهاد هستیم.
عمادی پروژه گشت و مراقبت را از جمله پروژه های مهم سازمان در امر حفاظت برشمرد و افزود: با انجام به موقع گشت و مراقبت از قاچاق چوب، رخداد حریق در جنگل ها و مراتع و تخریب و تصرفات عرصه های منابع طبیعی جلوگیری می شود
وی گفت: گشت های مراقبت به روش های مختلف از جمله خودرویی، موتوری، گشت پیاده و برخی اوقات گشت های هوایی در منابع طبیعی انجام می شود.
ناصر عمادی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی به سمت حفاظت هوشمندانه پیش می رود خاطر نشان کرد: منابع طبیعی در امر حفاظت علاوه بر گشت و مراقبت روزانه در جنگل ها و مراتع از ظرفیت بی سیم و ارتباطات رادیویی و ریزپرنده ها و پهباد نیز استفاده می کند.
**چراغ منابع طبیعی همیشه روشن است
مشاور رییس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور همچنین یاد آور شد: کار در حفاظت از عرصه های سرزمینی تعطیل پذیر نیست و با وجود اینکه بسیاری از ادارات در پایان ساعات اداری تعطیل می شوند اما چراغ منابع طبیعی در بخش حفاظت همیشه روشن است.
به گفته عمادی 300 هزار همیار طبیعت که نامشان در سامانه ثبت شده است و نزدیک به 1000 تشکل مردم نهاد در قالب انجمن ها ، تعاونی ها، بهره برداران و تشکلات زیست محیطی به عنوان یک ظرفیت وجود دارند و با منابع طبیعی در امر حفاظت همکاری و مشارکت می کنند.
عمادی شغل حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را بسیار پر خطر دانست و یاد آور شد: در همین ایام فروردین که مردم در تعطیلات و سفرهای نوروزی بسر می بردند تعداد 18 نفر از همکاران حفاظتی که تنها جرمشان حفاظت از انفال و جنگل ها و مراتع بود مورد هجمه و ضرب و شتم قاچاقچیان چوب و تصرف کنندگان زمین قرار گرفتند و به شدت مصدوم شدند.
عمادی همچنین گفت: تا کنون برای حفاظت از منابع طبیعی 24 نفر جان خود را از دست دادند و چند صد نفر نیز مصدوم، مجروح و حتی قطع نخاع شده اند اما با وجود تمام این مشکلات هنوز شهید و یا جانباز شناخته نشدند.
وی مساحت جنگل های کشور را حدود 14 میلیون هکتار نامبرد و افزود: حدود دو میلیون هکتار آن جزو جنگل های هیرکانی محسوب شده و به طول 800 کیلومتر از گیلداغی در شرق استان گلستان تا مرز آستارا در استان گیلان امتداد دارد.
این بازرس ویژه رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سرانجام بیان کرد: منابع طبیعی با مردم برای مردم است و حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست از اینرو از مردم خواست هرگونه تصرفات، حریق و دست اندازی به منابع طبیعی را به سامانه 1504 و 139 اطلاع رسانی نمایند.
ارسال به دوست