طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
کاشت ۱۱۵ میلیون اصله نهال تاکنون/ ۳۴۰ هزار هکتار آبخیزداری در کشور امسال انجام شد

تاریخ انتشار : چهارشنبه ٨ فروردين ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ١٢:١٤ - گروه خبری : اخبار استان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست با خبرنگاران رسانه‌ها به پرسش های آنها پاسخ گفت.

ه گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از پایگاه وزارت جهادکشاورزی، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست با خبرنگاران رسانه‌ها اعلام کرد: تاکنون ۱۱۵ میلیون اصله نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت توسط بخش دولتی و خصوصی کشت شده است.

عباسعلی نوبخت در نشست با خبرنگاران افزود: برآورد می کنیم از ۱۱۵ میلیون اصله نهال کشت شده، حدود ۵۰ میلیون آن مربوط به بخش خصوصی باشد.

وی افزود: ما معتقدیم امسال بیش از ۲۵۰ میلیون اصله نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور توسط سازمان منابع طبیعی، معاونت امور باغبانی و خصوصی تولید شده و درباره این آمار، راستی‌آزمایی خواهیم کرد.

نوبخت اظهار داشت: برای اجرای این طرح ۷۰ دستگاه اجرایی و همچنین برخی از صنایع و خیرین ورود پیدا کرده‌اند و همراهی می‌کنند.

وی با بیان این که چهار برنامه در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیگیری می‌شود گفت: در این طرح برنامه احیا و غنی‌سازی جنگل‌ها و مراتع، زراعت چوب، توسعه فضای سبز و مقابله با بیابان‌زایی آماده شده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: تولید ۳۰۰ میلیون اصله نهال ظرف چهار سال برای برنامه زراعت پیش بینی کردیم، اما استقبال مردم برای زراعت چوب به قدری است که در برخی استان‌ها مانند کرمانشاه و غرب مازندران، نهال برای زراعت چوب کم آورده‌اند

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: تولید ۳۰۰ میلیون اصله نهال ظرف چهار سال برای برنامه زراعت پیش‌بینی کردیم، اما استقبال مردم برای زراعت چوب به قدری است که در برخی استان‌ها مانند کرمانشاه و غرب مازندران، نهال برای زراعت چوب کم آورده‌اند.

وی تصریح کرد: براساس مطالعات موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، ۹۳۲ هزار هکتار عرصه مستعد برای زراعت چوب در کشور وجود دارد.

 نوبخت گفت: به طور میانگین کاشت ۴۰۰ اصله نهال در هر هکتار در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیش‌بینی شده که به حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار عرصه نیاز دارد.

 وی افزود: طرح سند پشتیبان طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را تهیه کرده‌ایم و امیدواریم با اصلاحاتی که روی آن انجام می‌شود در سال ۱۴۰۳ برای اجرا در عرصه‌ها آماده شود.

 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مورد اعتبارات این طرح اذعان داشت: ما برای اجرای این طرح ظرف چهار سال با توجه به زیرساخت‌های دولتی موجود، ۱۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم که سالانه ۴۵۰۰ میلیارد تومان را شامل می‌شد، اما در مجموع مبلغ ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای سال نخست در قالب ردیف بودجه تخصیص دادند که تاکنون پرداختی از آن صورت نگرفته است.

 وی افزود: با مذاکراتی که با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور انجام داده‌ایم در حال حاضر ۴۶ میلیارد تومان اعتبار برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در نظر گرفته‌اند که باید به حساب سازمان منابع طبیعی واریز شود و علاوه بر این مبلغ، قرار شده بخش دیگری از اعتبارات تصویب شده تا پیش از سال جدید تخصیص یابد.

 نوبخت توضیح داد: برای اجرای این طرح تاکنون ۱۹۱ میلیارد تومان از اعتبارات حوزه آبخیزداری در بخش فعالیت‌های مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی هزینه کرده‌ایم ضمن آن که از بودجه سال‌های قبل نیز مبلغ ۵۰ میلیارد تومان استفاده شده و صنایع هم به اجرای این طرح کمک کرده‌اند.

340 هزار هکتار آبخیزداری در کشور امسال انجام شد/ اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری توسط قرارگاه امام حسن (ع)

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست با رسانه‌ها همچنین گفت: امسال حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰ هزار هکتار آبخیزداری در کشور انجام شده و اقدامات آبخیزداری تا پایان سال مالی ادامه خواهد داشت.

عباسعلی نوبخت افزود: بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از این سطح آبخیزداری با کمک مردم صورت گرفته است.

وی سطح هدفگذاری برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سال ۱۴۰۲ را حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار عنوان کرد.

نوبخت اظهار داشت: برای برنامه هفتم توسعه ۴۰ میلیون هکتار پروژه‌های آبخیزداری برنامه‌ریزی کرده بودیم اما مصوب برنامه هفتم ۲۰ میلیون هکتار است.

وی درباره اعتبارات آبخیزداری نیز تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۲ کل اعتبارات مصوب آبخیزداری مبلغ ۱۵۵۰ میلیارد تومان بوده و تاکنون مبلغ ۳۵۹ میلیارد تومان معادل ۲۳ درصد کل بودجه، تخصیص یافته که هنوز به حساب سازمان واریز نشده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: این درحالی است که ۴۰۰ میلیارد تومان میزان دیون ما به پیمانکاران اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

وی در همین حال از امضای قرارداد میان وزارت جهادکشاورزی و قرارگاه امام حسن (ع) برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح حدود ۲۰ میلیون هکتار ظرف مدت سه سال خبر داد.

نوبخت گفت: از سال آینده طرح ۲۰ میلیون هکتاری آبخیزداری توسط قرارگاه امام حسن (ع) اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: به رغم آن که اعتبارات به میزان کافی به طرح‌های آبخیزداری پرداخت نشده اما کارها عقب نمانده و دولت و وزارت جهادکشاورزی راهکارهای مختلفی را برای تامین اعتبار بررسی می‌کنند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین در پاسخ دیگر پرسش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی در مورد برنامه خروج دام مازاد از جنگل‌های شمال کشور گفت: دو میلیون و ۹۴۷ هزار دامدار که در شمال کشور فعالیت می‌کنند حق زندگی دارند، اما حفظ جنگل‌های شمال برای امنیت زیستی کشور بسیار مهم است.

وی افزود: اگر دام موجود در جنگل‌های شمال ساماندهی نشوند ممکن است خسارت به امنیت زیستی بیشتر از امنیت غذایی رخ دهد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره حضور بیش از حد دام در جنگل‌های شمال کشور اذعان داشت: اگر دو میلیون و ۹۴۷ هزار دام روزی یک اصله نهال را از بین ببرد بیش از ۷۰۰ میلیون اصله نهال از دست خواهد رفت.

نوبخت تصریح کرد: دو پنجم جمعیت ایران در شمال و جنوب البرز هستند و جنگل‌های شمال سالانه ۱۵۰۰ متر مکعب آب را در خود حفظ می‌کنند.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به دیگر طرح‌های آماده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اشاره و اظهار کرد: برنامه راهبردی ۵ساله سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از سال ۱۴۰۲تا ۱۴۰۶و نظام‌نامه مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری از جمله برنامه‌هایی است که آماده کرده‌ایم، ضمن آن که کارگروه ویژه رسیدگی به زمین‌خواری‌ها برای برخورد با دانه درشت‌ها تشکیل شده است و در حال حاضر عرصه‌هایی داریم که حکم خلعیت آن را در مناطق مختلف کشور گرفته‌ایم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج