استاندار گلستان:
حفاظت از جنگل ها کاری ارزشمند و شایسته تقدیر است

تاریخ انتشار : شنبه ١١ آذر ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١٢:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان

استاندار گلستان گفت: حفظ و حفاظت از جنگل ها کاری ارزشمند و شایسته تقدیر است و از جنگلبانان و یگان حفاظت از منابع طبیعی به صورت ویژه تشکر می کنم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، دکتر علی‌محمد زنگانه در مراسم آغاز رسمی و سراسری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در گلستان اظهار کرد: ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش و احیاو غنی سازی جنگل های مخروبه و افزایش سطح جنگل ها در استان گلستان به عنوان کارهای ستودنی توسط منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان انجام شده است.

استاندار گلستان ادامه داد: تمام کشورهای دنیا برای کاهش تولید کربن تلاش می کنند و ایران هفتمین کشور تولید کننده کربن در دنیا است.

وی ادامه داد: کنوانسیون های بین المللی محیط زیستی تا سال 2030 برنامه های جدی برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای، جلوگیری از تخریب زمین و حفظ جنگل ها و مراتع و منابع عمومی دارند.

زنگانه با بیان اینکه در صورت عدم بهبود این وضعیت با نگرانی های بسیار جدی مواجه خواهیم شد،  تاکید کرد: این تغیرات اقلیمی اثرات بسیار شدیدی بر زندگی مردم دارد و این کنوانسیون ها در راستای کاهش اثرات گلخانه ای و ترسیب کربن و توسعه فضای سبز اقداماتی را دنبال می کنند.

وی گفت: در کشورهایی مثل عربستان، پاکستان، ترکیه و چین اتفاق های بزرگی در بخش کاشت درخت می افتد و قرار است 10 میلیارد درخت در عربستان در طی 10 سال کاشته شود، ترکیه 4و نیم میلیارد درخت در برنامه شش ساله خودش برنامه ریزی کرده است و تا سال 2030 در دنیا یک تریلیون درخت کاشته خواهد شد.

استاندار گلستان با تاکید بر اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی 4 ساله باید اجرایی شود، افزود: درختکاری یک برنامه جدی در تمامی کشورها است که  اثرات گلخانه ای را کم و تغییرات اقلیمی را مدیریت می کند و باعث توسعه فضای سبز و کاهش ریزگردها می شود.

زنگانه اظهار کرد: در سال های اخیر کمبود آب دارای اهمیت است و درختکاری می تواند در ذخیره آب نقش فراوانی داشته باشد.  

استاندار گلستان با بیان اینکه فرسایش خاک در شرق استان گلستان ۳۵ تن در هکتار است، گفت: متاسفانه در سیل اخیر استان لایه های ارزشمند خاک شسته شده و تهدید نگران کننده سیلاب ها باعث تخریب زندگی و کشاورزی مردم می شود.

وی با تاکید بر اینکه دهیاران به عنوان نماینده فرماندار در روستاها هستند، تصریح کرد: دهیار باید هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز را گزارش کند. صدور پروانه و توقف ساخت و ساز غیر مجاز به عهده دهیار است و ما باید دهیارهایی را که به وظیفه قانونی خود عمل نمی کنند شناسایی کنیم و حذف کنیم در غیر این صورت امنیت غذایی و سلامت ما حذف خواهد شد.

زنگانه تاکید کرد: باید برای درختکاری گونه هایی را مد نظر قرار بدهیم که خروجی آن به صورت زراعت چوب باشد تا نیاز چوبی استان را تامین کند.

وی با بیان اینکه بعد از کاشت درخت، داشت مهم تر است و باید از نهال مراقبت شود، ادامه داد: اولویت کشت نهال را در مکان هایی که فرسایش وجود دارد و اراضی شیبدار است هدف گذاری کنیم و توسعه دهیم و اولویت بعدی درختکاری این است که در جایی کاشته شود که درخت های غرس شده صیانت شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج