معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان:
آبخیزداری موثرترین اقدام برای کاهش آثار خشکسالی و خسارات سیل است
معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان گفت: آبخیزداری موثرترین اقدام برای کاهش آثار خشکسالی و خسارات سیل است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، مهندس محمدرضا نقوی اظهار کرد: از محل اعتبارات استانی در قالب طرح های پیشگیری و مهار سیل، آبخیزداری و آبخوانداری و اصلاح کاربری اراضی آبخیزها پروژه های آبخیزداری تعریف شده است.
معاونت فنی و آبخیزداری گفت:یکی از مسائل مهم در حوزه ها، فرسایش خاک در زمان سیلابها و انتقال بار رسوب به پایین دست رودخانه ها است. انتقال رسوب به پشت مخازن سدها باعث کاهش عمر مفید سازه ها می گردد. احداث بندهای حفاظتی و فعالیتهای بیولوژیکی در حوزه ها باعث تغییرات در زمان تمرکز و ضریب نگهداشت خاک می گردد که در کنترل سیل و انتقال بار رسوب درحوزه ها تاثیر بسزایی دارد.
نقوی افزود: آبخیزداری در کاهش مخاطرات سیل و تقویت سفره های زیرزمینی و همچنین کاهش مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه بسیار راهگشا بوده و بالاترین اثربخشی را دارد.سازه های آبخیزداری امری مهم در پیشگیری و کاهش تخریب های ناشی از سیل و هدایت سیلاب ها به مسیر سازندگی است.اجرای طرحهای آبخیزداری، به عنوان اولویتی زیرساختی، نقش مهمی در کاهش تخریب های ناشی از جاری شدن روان آب ها و سیلاب ها ایفا میکند،از مهمترین اهداف اجرای سازه های کنترلی آبخیزداری در مسیر رودخانه ها و به ویژه در بالادست مناطق مسکونی و حوزه های آبخیز منتهی به حریم شهر و روستاها، کنترل سیل و رسوب به شمار می رود. پروژه های آبخیزداری اجرا شده همواره در حوضه های آبخیزداری موجب افزایش آبدهی قنوات، چشمه ها و چاه های پایین دست می شود.
نقوی با اشاره به اجرای پروژه های آبخیزداری وآبخوانداری در گلستان گفت: خاکبرداری و لایروبی بند چند منظوره حوزه غازی محله کردکوی، احداث چاهک و تغذیه سفره های آب زیرزمینی، احداث سازه سنگ و ملاتی انجیراب گرگان و نظارت کارگاهی و عالیه بر پروژه های آبخیزداری غرب و مرکز استان در اعتبارات استانی طرح آبخیزداری و آبخوانداری 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان گفت: پروژه های ملی طرح سیل گلستان پیشرفت فیزیکی 80 درصدی و طرح استانی اصلاح کاربری اراضی آبخیزها پیشرفت 100 درصدی داشته است.
وی ادامه داد: احداث سازه های کنترل سیل و رسوب و ترمیم سازه های حوزه آبخیز قورچای رامیان، ترمیم گابیون های آق سو کلاله، ترمیم و تکمیل سازه سنگ و ملاتی قرناوه و نظارت کارگاهی پروژه های آبخیزداری در حوزه های شرق و مرکز استان در پیشگیری و مهار سیل بالای 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان گفت: پروژه های احداث سازه های کفبند بتنی و گابیونی حوزه چهار باغ گرگان و عملیات بذر پاشی در طرح ملی سدهای کشور 90 درصد و احداث سازه سنگ و ملاتی و سرشاخه گیر نامن کردکوی و نظارت کارگاهی و عالیه بر پروژه های آبخیزداری غرب و مرکز استان در طرح ملی فاقد سد بیش از 80 درصد پیشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه تغذيه سفره هاي آب زيرزميني يكي از اهداف اجراي پروژه هاي آبخیزداری مي باشد، افزود: تنظيم رژيم جریان آبراهه ها، افزايش محسوس زمان تداوم جريان، نگهداشت مواد محموله سيلاب، كاهش قدرت تخريبي سيل و کاهش حجم و دبی پیک سیلاب از تاثیرات اجرای پروژه ای آبخیزداری است.
ارسال به دوست