مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت:
طرح کاشت یک میلیارد درخت، بهترین فرصت احیای جنگلهای هیرکانی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی گفت: اجرای طرح کشوری کاشت یک میلیارد درخت در چهارسال، بهترین فرصت احیا و غنیسازی جنگلهای هیرکانی و توسعه فضای سبز نوار شمالی این استان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان و به نقل از خبرگزاری ایرنا، حمید سلامتی افزود: برای این طرح در گلستان قرار است علاوه بر درختان و درختچههای مرتعی بومی، گونههای غیربومی سازگار با منطقه نیز کاشته شود.
ایشان بیان داشت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۲ آغاز میشود و قرار است هر سال ۲۵۰ میلیون نهال کاشته شود و بعد از چهار سال به یک میلیارد برسد.
وی ادامه داد: برش استانی برای گلستان در نخستین سال اجرای این طرح تولید و کاشت ۹ میلیون و ۶۴۰ هزار نهال در سه بخش توسعه فضای سبز، زراعت چوب و عرصه منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع است.
به گفته سلامتی از این برش استانی، حدود ۵ میلیون نهال با مشارکت ۶۰ نهالستان بخش خصوصی، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله توسط چهار نهالستان بخش دولتی و بقیه نهال مرتعی تولید میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: اراضی نوار شمالی گلستان با اقلیم نیمه خشک که ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد و عمده اراضی آن را مرتع و بخشی زراعی تشکیل میدهد با کاشت نهالهای مناسب از خطر بیابانزایی نجات خواهند یافت.
سلامتی به طرح توسعه فضای سبز در منطقه آزاد تجاری اینچه برون اشاره کرد و گفت: فضای سبز در بخشی از ۱۲ هزار هکتار منطقه آزاد اینچه برون ایجاد میشود.
وی از تولید و کاشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار بوته و درختچه برای منطقه شمال گلستان در سال آینده خبر داد و گفت: سال آینده بوتهها و درختچههای مناسب این منطقه در استان تولید و برای سرسبزی آن غرس می شود.
مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی در حوزه منابع طبیعی گلستان
سلامتی گفت: قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار است ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل فروش اموال دولتی را برای اجرای طرحهای حوزه منابع طبیعی در گلستان هزینه کند.
وی ادامه داد: بخش عمده این سرمایه گذاری در مراتع شمال گلستان و برای بیابانزدایی در نوار شمالی از گمیشان تا مراوه تپه است.
به گفته وی امسال از محل اعتبارات سفر دولت سیزدهم ۳۸۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های منابع طبیعی تخصیص و هزینه شد.
سلامتی خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات استانی ۹۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای سال جاری مصوب شد که تاکنون ۶۰ درصد از محل استانی و ۲۰ درصد از محل ملی اختصاص یافت.
وی در خصوص ورود خودروی اضطرای به پارک جنگلی النگدره گرگان افزود: در این خصوص درخواستی برای دریافت مجوز ارائه نشده است.
وی تاکید کرد: ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با ورود خودرو به پارک جنگلی النگدره مخالف است.
کاهش آتش سوزی در جنگلهای گلستان
سلامتی افزود: آتش سوزی در جنگلهای گلستان از لحاظ وسعت و تعداد به ترتیب ۸۹ و ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دارد.
به گفته وی آتش سوزی اخیر در بخشی از جنگلهای گالیکش، عمدی بوده و عوامل آن تا حدودی شناسایی شده است.
گلستان بیشترین جنگلهای سوزنی برگ کشور را دارد و که به واسطه برگ ریزان پاییزی در نیمه دوم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و ابخیزداری گلستان گفت: برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی استان شامل مراتع و جنگل نیاز مبرم به افزایش نیرو داریم.
وی ادامه داد: ۴۹۹ نیرو از عرصههای منابع طبیعی گلستان حفاظت میکنند که پاسخگوی حجم زیاد این عرصهها نیست.
ارسال به دوست