مراتع کرمانشاه تحت تاثیر خشکسالی ضعیف شده‌اند/ عشایر هوای مراتع را داشته باشند

تاریخ انتشار : 1401/09/12 - ساعت انتشار: ١٤:٤٧ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به ضعیف شدن مراتع استان تحت تاثیر خشکسالی، از دامداران و عشایر خواست بیشتر هوای مراتع را داشته باشند.

انشاءالله کولانی با بیان اینکه کاهش قابل توجه بارندگی‌ها در دو سه سال گذشته مراتع استان را در معرض خطر خشکسالی و کاهش پوشش گیاهی قرار داده، اظهار کرد: با کاهش بارندگی‌ها هم اکنون تولید علوفه در سطح مراتع و چراگاه‌های طبیعی استان به میزان چشمگیری کاهش یافته و با ادامه روند کاهش نزولات آسمانی وقوع خشکسالی در سطح مراتع و از بین رفتن کامل پوشش گیاهی دور از انتظار نیست.

وی افزود: کرمانشاه از جمله مناطقی است که در سال‌های اخیر با کاهش دبی آب چشمه‌های موجود در مراتع و مشکل خشکسالی و کم‌آبی مواجه بوده و به همین دلیل مراتع استان در معرض خشکی قرار دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: تنش‌های آب و هوایی، چرای بی‌رویه دام در سطح مراتع و کاهش نزولات آسمانی به‌تدریج مراتع استان را در مسیر حرکت به سمت اقلیم خشک قرار داده است.

وی در ادامه اشاره ای هم به وضعیت کنونی مراتع استان داشت و گفت: استان کرمانشاه حدود 1.2 میلیون هکتار مرتع دارد که بیش از 160 هزار هکتار از مراتع این استان جزو مراتع متراکم دسته بندی می‌شوند، هرچند خشکسالی هم اکنون این مراتع و دیگر مراتع استان را ضعیف کرده است.

کولانی با بیان اینکه در سنوات نرمال میانگین برداشت علوفه در مراتع استان به طور متوسط 300 کیلوگرم در هکتار بود که هم اکنون تحت تاثیر خشکسالی این میزان افت چشمگیری داشته، گفت: در چنین شرایطی انتظار می‌رود دامداران استان کاهش تعداد دام‌های خود در سطح مراتع و چراگاه‌های طبیعی برای حفظ پوشش گیاهی باقیمانده و پیشگیری از خطر نابودی مراتع به علت خشکسالی را در برنامه‌داشته باشند.

کولانی از دامداران و عشایر استان خواست در شرایط خشکسالی برای جلوگیری از نابودی مراتع با رعایت موارد مربوط به ورود و خروج به موقع از مراتع و نیز قُرُق، از نابودی مراتع جلوگیری کنند.

مدیریت بهینه مراتع، حفظ تعادل مراتع و دام و توزیع متوازن دام‌ها در مراتع از جمله راهکارهای موجود در جهت حفاظت از مراتع است که کولانی از آنها یاد کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here