مرتع
باران به مراتع مناطق شمالی گنبدکاووس جان دوباره بخشید
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: براثر بارش باران چند روز گذشته در نواحی شمالی و بخش داشلی برون، مراتع این منطقه که پیش از این براثر کم بارشی و خشکسالی سالهای اخیر با خطر بیابانی شدن مواجه بودند، جان دوباره گرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان و به نقل از خبرگزاری ایرنا، فرشید رحمانی افزود: گنبدکاووس ۳۴۱ هزار هکتار مرتع دارد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن معادل ۵۸ درصد به دلائل مختلف از جمله بارش کمتر از ۱۵۰ میلیمتر، خشکسالیهای متوالی طی سالهای اخیر و همجواری با صحرای قره قوم ترکمنستان، در معرض بیابانی شدن است.
وی اضافه کرد: مشاهدات میدانی نشان میدهد براثر بارش خوب باران طی چند روز گذشته که در برخی نواحی مناطق شمالی و مرزی گنبدکاووس از جمله "کرند، آی تمر و کلیجه" تا ۳۰ میلیمتر بود، اثرات مثبتی بر رویش گیاهان و علوفههای مرتعی بالاخص بوته کاریهای انجام شده داشته است.
رحمانی ادامه داد: اداره منابع طبیعی گنبدکاووس هرساله بهمنظور مقابله با بیابان زایی، اصلاح و احیای مراتع و تقویت پوشش گیاهی بویژه در عرصههای در معرض خطر نواحی شمالی شهرستان، اقدام به تولید و غرس ۵۰۰ هزار تا یک میلیون اصله بوته مرتعی، بذرپاشی، کپه کاری، احداث هلالی آبگیر و بندهای خاکی مینماید
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس همچنین گفت: بهمنظور کنترل سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک در عرصههای مرتعی این شهرستان از ابتدای انقلاب تا کنون ۴۸ بند خاکی و آبندان ایجاد شده که ۶ مورد آن در سال گذشته احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی افزود: این بندهای خاکی علاوه بر حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از فرسایش آن، بهبود پوشش گیاهی اطراف و ایجاد یک "میکرو کلیمای" مناسب برای حیات وحش منطقه، در بارشهای اخیر آبگیری و حدود ۵۰۰ هزار متر مکعب آب در خود ذخیره کردند که مورد استفاده کشاورزان و دامداران منطقه قرار میگیرد.
رحمانی اضافه کرد: تا قبل از احداث بندهای خاکی دامداران منطقه مجبور بودند با طی مسافت طولانی، صرف هزینه و با تانکر اقدام به تامین آب برای احشام خود میکردند.
به گفته وی، در سالهای با بارش کمتر از ۱۵۰ میلیمتر، میزان تولید علوفه در هر هکتار از مراتع گنبدکاووس ۱۰۰ کیلوگرم است اما با بهبود شرایط بارشها این رقم تا ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار افزایش مییابد که خیال کشاورزان و دامداران بومی را در تامین علوفه برای احشام آنها راحت میکند.
ارسال به دوست