کشت آنغوزه به صورت پایلوت در چهارمحال و بختیاری کشت میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بالغ بر ۱۶۰ نوع گونه گیاهی شناخته شده است که به وفور وجود دارند گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان هفت هزار هکتار است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از تسنیم- اصغر احمدی اظهار داشت: در استان چهارمحال و بختیاری تنوع گیاهان خود رو زیاد است، گیاهانی مثل کلوس، آویشن، تره کوهی و پونه در این استان به وفور وجود دارد که متاسفانهبرخی از این گیاهان به دلیل برداشتهای بیرویه و زیادهخواهی برخی افراد رو به انقراض هستند.
وی بیان داشت: در استان چهارمحال و بختیاری بالغ بر 160 نوع گونه گیاهی شناخته شده است که به وفور وجود دارند و بعضا گیاهان مرتعی هستند که هنوز شناخته نشدند که باید شناسایی شوند و برای حفظ آنان اقدامات لازم انجام داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر در چهارچوب سیاستهای سازمانی در حال تلاش هستیم که از طریق ساز و کارهای قانونی بر اساس طرحی افراد را تشویق به کشت گیاهان دارویی کنیم تا بهرهبرداری صحیح انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی در جهت جبران وضعیت موجود و حفظ گونههای ارزشمند گیاهی، حامی افرادی است که واجد شرایط هستند تا بتوانند بهرهبرداری را به نحو اصولی انجام دهند و اقدام به کشت گیاهان دارویی کنند و آن را توسعه دهند.
احمدی اظهار داشت: هم اکنون در هفت هزار هکتار استان افراد در حال کشت گیاهان دارویی هستند و درطرحهای مرتعی، 260 هزار هکتار در دست مجریان قرار دارد که هم میتوانند اقدام به کشت دارویی کنند و هم بهره برداری داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری افزود: معمولا کشت برخی گیاهان از جمله کلوس پس از چند سال به ثمر میرسد که پس از آن میتوان به درآمد خیلی خوبی رسید، البته نباید به همین حد راضی شد و باید به سمت فراوری رفت که موجب رونق اقتصاد و درآمد بالاتر میشود.
وی بیان داشت: گیاه آنغوزه که در گویش محلی گنه بو است به طور خام در اختیار کشورهای عربی قرار میگیرد و آنان هم بسته بندی میکنند و در اختیار اروپاییان قرار میدهند اما آنجا با صنعتی که دارند با قیمت بسیار بالا آن را به فروش میرسانند.
احمدی افزود: بنابراین تنها اقدام به کاشت و برداشت نباشد بلکه باید حتما صنعت فراوری را نیز در نظر گرفت که موجب پایداری اقتصادی و افزایش درآمد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت: در یکی از استانها در حال حاضر سالانه بالغ بر چند میلیارد تومان از صمغ آنغوزه برداشت محصول دارند و به کشورهای عربی صادر میشود، برنامهریزی شده تا بهرهبرداران استان را به صورت پایلوت به سمت این طرح سوق داد تا از استعدادهای بالقوه جنگلها و مراتع ضمن حفاظت از آنها، بهرهبرداری کنند.
وی افزود: درصدد هستیم بهرهبرداران استان را به یک سفر علمی به این استان برده و در یک منطقه استان این طرح به صورت پایلوت انجام شود، اینکار با دو هدف جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ آب صورت میگیرد و اهداف سازمانی منابع طبیعی را پیش میبرد.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: در سفر به ایلام یکی از ائمه جمعه این شهرستان از میوه بلوط محصولات متنوعی به دست آورده بود که به گفته او درآمد خیلی خوبی داشت، در نظر داریم با دعوت از این فرد، اقدامات این فرد را به صورت ترویجی در استان به بهرهبرداران آموزش داد تا شاهد درآمدزایی خوبی در استان باشیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |