آماده باش منابع طبیعی گلستان درصورت بروز آتش سوزی های احتمالی در عرصه های مرتعی و جنگلی استان

تاریخ انتشار : دوشنبه ٣٠ خرداد ١٤٠١ - ساعت انتشار: ٠٩:٤٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از آماده باش کلیه نیروهای حفاظتی و اداری اداره کل در صورت بروز حریق احتمالی و آتش سوزی ناشی از بادهای گرم در استان به ویژه در مناطق شرقی استان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، عبدالرحیم لطفی با اشاره به اعلام هشدار سازمان هواشناسی گفت:هواشناسی گلستان طی روزهای گذشته  اطلاعیه  سطح نارنجی از سه شنبه  تا اواخر هفته جاری  اعلام کرد و با توجه به زمان  فصل برداشت محصولات کشاورزی اقدماتی باید صورت گرفته تا آتش سوزی در مزارع گندم و جو که برداشت محصول انجام شده رخ ندهد.

عبدالرحیم لطفی درباره آتش سوزی های احتمالی جنگل ها و مراتع در صورت وزیدن  بادهای گرم افزود: در روزهای پیش رو با وزش بادهای شدید و گرم در استان احتمال حریق های پراکنده پیش بینی میشود ، به همین دلیل تا  کاهش دما و خروج این سامانه گرمایی از استان کلیه نیروهای حفاظتی و اداری به صورت آماده باش می باشند.

 لطفی افزود:کلیه شهرستان هایی که نقاط حساس حریق  داشته  نسبت به بکارگیری دیده بانان حریق در نقاط پیش بینی شده اقدام و برابر طرح تقسیم مناسب، نیروهای کشیک و دیده بانان در محل مورد نظر و مشخص شده خود  حضور کامل داشته باشند .

عیسی گل بینی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان نیز گفت: کلیه فرمانده های یگان حفاظت شهرستانها ملزم به اطلاع رسانی به گروههای مردمی ، همیاران طبیعت و گروههای 11 نفره اطفاء حریق و ... بوده تا از آمادگی لازم  در خصوص هر گونه حریق احتمالی برخوردار باشند.

 گل بینی همچنین به عوامل حفاظتی توصیه کرد: ضمن هوشیاری و آمادگی کامل ، توام با آماده بکار بودن کلیه تجهیزات اطفاء حریق و همچنین برقراری گشت های مداوم در حوزه کاری از وقوع هرگونه حریق در عرصه های ملی و زمین های کشاورزی جلوگیری بعمل آورده و در صورت وقوع حریق با استفاده از ظرفیت های پرسنلی نسبت به اطفاء آن اقدام و مراتب وقوع را به واحد مرفوک یگان حفاظت استان اعلام نمایند.

وی عامل آتش سوزی ها را وزش بادهای شدید و گرم  و کاهش میزان رطوبت نسبی در کف جنگل ها عنوان و تصریح کرد: البته با توجه به اینکه در فصل برداشت محصولات نیز هستیم آتش زدن کاه و کلش این مزارع که مرز مشترک بین اراضی ملی به خصوص جنگل های دست کاشت دارند نیز عامل دیگر آتش سوزی ها در استان است.

لازم به ذکر است استان گلستان۶ هزار و ۸۰۰  کیلومتر مرز  مشترک بین منابع طبیعی و اراضی زراعی  وجود دارد که ۲هزار کیلومتر  آن خطر آفرین است و توصیه میشود کشاورزان حتما  بعد از برداشت محصولاتشان آتش بر تا عرض ۸ متر در مرز مشترک خود با جنگل یا مرتع احداث کنند .

همچنین تلفن ۱۵۰۴ و ۱۳۹ آماده دریافت گزارشات در حوزه منابع طبیعی در سطح استان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج