جلسه فعالان کشاورزی گلستان با اعضای کمیسیون آب و کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برگزار گردید

تاریخ انتشار : يکشنبه ٨ خرداد ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١١:٤١ - گروه خبری : اخبار استان, اخبار قدیمی

جلسه فعالان کشاورزی گلستان با اعضای کمیسیون آب و کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برگزار گردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، در این جلسه نقی شعبانیان معاون امور جنگل و ابوطالب قزل سفلو مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان  و لطفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز حضور داشتند.

 محمدجواد عسگری، رییس کمیسیون در بخشی از سخنان خود بر لزوم اجرای طرح های منابع طبیعی تاکید نمود و گفت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری، طرح های مقابله با بیابانزایی و اطفا حریق جنگلهای استان گلستان باید در راس امور مدیرکل و روسای منابع طبیعی استان قرار گیرد تا بتوان از اثرات منفی و تهدید جدی گرد و غبار و ریزگردها و بیابانی شدن در امان باشیم.

 عسگری گفت: در اجرای تمامی پروژه ها حفظ و پاسداری از منابع طبیعی و محیط زیست را به عنوان یک اصل جدی مدنظر قرار داریم.

وی ادامه داد: مقوله کشاورزی و گردشگری از اولویت ها و ظرفیت های استان های شمالی به ویژه گلستان است که باید به طور ویژه به آن پرداخت.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت حمایت و همراهی همه جانبه دستگاه های اجرایی از مقوله تولید اظهار داشت: مجلس در حمایت از تولیدکنندگان هیچ محدودیتی ندارد و با افرادی که در امر تولید خلل ایجاد کند بدون اغماض برخورد و بهانه ای را از سوی آنها نمی پذیرد.

عسگری در ادامه این دیدار از پروژه های آبخیزداری حوزه محمدآباد علی آباد کتول بازدید نمود.

در این بازدید ابوطالب قزل سفلو مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان بیان کرد: سازه‌های بتنی آبخیزداری شبیه به سد‌های کوچکی هستند که در مسیر جریان پرفشار عبور آب احداث می‌شوند، عملکرد این سازه‌های بتنی در زمان وقوع سیلاب به گونه‌ای است که با به دام انداختن محموله‌های همراه آب مانند قلوه سنگ‌های بزرگ و حجم بالای گل و لای سرعت حرکت سیلاب را کاهش می‌دهد و در نتیجه از حجم خسارت‌ها می‌کاهد.

وی در ادامه گفت: کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، بهبود مدیریت منابع آبی، تنظیم جریان منابع آبی، حفظ کیفیت آب، حفاظت از منابع طبیعی برای تامین معیشت مردم محلی و حفاظت از تنوع زیستی و احیای آن از دیگر ره آورد‌های طرح‌های آبخیزداری است.

عبدالرحیم لطفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز اشاره کرد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار حوضه آبخیز گلستان نیازمند اجرای عملیات آبخیزداری است که تاکنون برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار آن مطالعه اجرای طرح انجام شده است.

او افزود: تاکنون عملیات آبخیزداری در ۶۵۰ هکتار از حوضه‌های آبخیز گلستان به بهره برداری رسیده است و با تامین اعتبار این عملیات در ۳۰۰ هزار هکتار دیگر اجرا خواهد شد.

وی اذعان داشت: حوزه آبخیز محمد آباد کتول نیز ۴۲ هزار هکتار مساحت دارد و حوزه‌ای بحرانی در مواقع بارش‌های نقطه‌ای محسوب می شود.

ایشان تاکید کرد: از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۲۹ مورد سیلاب در این منطقه رخ داده است که خسارت ۸۳ میلیارد تومانی را طی این سال‌ها به همراه داشته است، مخرب‌ترین این سیل‌ها به سیل ۲۸ دی ماه سال ۹۷ برمی گردد که بیش از ۱۱ میلیارد تومان به راه، جاده و ابنیه در این منطقه خسارت وارد کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: اینکه خبری از جاری شدن سیلاب در منطقه محمد آباد کتول به گوش نمی رسد علت آن بهره برداری از ۱۸ سازه آبخیزداری در این منطقه است.

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج