نشست هم اندیشی رییس سازمان جنگل ها با پیشکسوتان منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1400/09/08 - ساعت انتشار: ١٦:٣١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

...بزرگی می‌گفت با هیاتی اقتصادی عازم کشور ژاپن شدیم، از وزیر اقتصاد این کشور ‏خواستیم گنجینه کشورشان را به ما نشان دهند. با آسانسور ما را به بالاترین طبقه برج راهنمایی کردند تا گنجینه کشور ‏خود را به ما نشان دهند. ما تا آن زمان فکر می‌کردیم با اتاقی از طلا و جواهرات روبرو خواهیم شد، اما دیدیم که تعدادی از مو ‏سپید کرده‌ها و پیشکسوتان در آنجا گردهم آمده‌اند و جلسه شور و مشورتی دارند. وزیر اقتصاد ژاپن به ما گفت: گنجینه ‏کشور ما اینها هستند!‏

هادی شفیعی/ بزرگی می‌گفت با هیاتی اقتصادی عازم کشور ژاپن شدیم، از وزیر اقتصاد این کشور ‏خواستیم گنجینه کشورشان را به ما نشان دهند. با آسانسور ما را به بالاترین طبقه برج راهنمایی کردند تا گنجینه کشور ‏خود را به ما نشان دهند. ما تا آن زمان فکر می‌کردیم با اتاقی از طلا و جواهرات روبرو خواهیم شد، اما دیدیم که تعدادی از مو ‏سپید کرده‌ها و پیشکسوتان در آنجا گردهم آمده‌اند و جلسه شور و مشورتی دارند. وزیر اقتصاد ژاپن به ما گفت: گنجینه ‏کشور ما اینها هستند!‏

پیش از ظهر امروز – دوشنبه - دکتر مسعود منصور رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تعدادی از پیشکسوتان منابع طبیعی دیدار و گفت و گو کرد. او در این دیدار از با تجربه های سازمان خواست با ارائه رهنمود و تجارب ارزشمندی که اندوخته‌اند سازمان را در ‏مدیریت منابع طبیعی کشور کمک نمایند.

 

**تکریم از پیشکسوتان از راهبردهای سازمان است
رییس سازمان جنگل ها در این نشست گفت: راهبردهای 18 گانه را که سال گذشته برای منابع طبیعی در ستاد و استان ها ترسیم کرده ایم یکی از بند های مهم آن تعظیم و تکریم از بازنشسته ها و پیشکسوتان منابع طبیعی است که حق بزرگی بر گردن سازمان دارند.
منصور افزود: می پذیریم  که نتوانستیم وظیفه ای که در زمینه تکریم از پیشکسوتان برعهده ما بود بخوبی انجام دهیم اما این برنامه را داریم که در مدت زمانی کوتاه مکانی را در سازمان تعیین نموده تا پیشکسوتان به محض ورود بتوانند از این مکان استفاده نمایند.
رییس سازمان جنگل ها از دکتر میرزایی مدیر دفتر ترویج که بانی برگزاری این نشست بود خواست که با برنامه ریزی مستمر نشست  با پیشکسوتان را برگزار کرده تا سازمان بتواند در پیشبرد اهداف سازمانی از اندوخته ها و تجربیات و دانش آنان بهره مند شود.
مسعود منصور در ادامه حفظ  آب، خاک و پوشش گیاهی را از وظایف اصلی سازمان  جنگل ها برشمرد و خاطر نشان کرد: تمامی تمرکز سازمان  چه در ستاد و چه در استان ها برای حفاظت از آب، خاک و پوشش گیاهی است.

**خوشحالم که نقشه تهیه شد تا به جنگل آسیب کمتری وارد شود
دکتر احمد دالکی از پیشکسوتان دهه 30 که در دفتر مهندسی و مطالعات سازمان خدمت خود را آغاز کرده است در این نشست گفت: سال 1337 وارد دفتر مهندسی شدم  و مدت 20 سال در این بخش حضور داشتم. نقشه برداری از جنگل های شمال یکی از کارهای مهمی بود که در آن مقطع زمانی در این حوزه انجام داده ایم. 

 

این پیشکسوت منابع طبیعی افزود: امروز بسیار خوشحالم که نخستین نقشه را از جنگل های شمال تهیه و تولید کرده ایم تا شاهد آسیب ها و دستبردهای کمتری به جنگل باشیم.

** تجربیات و یافته ها با حضور در عرصه های میدانی حاصل می شود
مهندس بهمن باباخانلو از دیگر بازنشستگان سازمان جنگل ها در این  نشست گفت: با پشت میز نشینی چیزی عاید کارشناس نمی شود ما  11 ماه از سال را در صحرا بودیم و کمتر رنگ ستاد را می دیدیم.
او گفت: سال 1350 وارد دفتر مرتع شدم و به عنوان کارشناس مرتع مشغول فعالیت شدم. معتقدم کارشناس با پشت میز نشستن هیچ گاه کار یاد نمی گیرد زیرا تجربیات و یافته ها با حضور در عرصه های میدانی حاصل می شود.

 

این مو سپید کرده منابع طبیعی کشور همچنین گفـت:  دهه 50 که مثل امروز این همه امکانات خودرویی نبود و اگر یک خودروی لندرور در اختیار ما می گذاشتند خیلی برای ما افتخار بود از اینرو بیشتر سفرها و حضور در عرصه های منابع طبیعی با ااتوبوس مسافربری انجام می شد.
او البته گله ای هم از سازمان داشت و اینکه بیش از دو دهه بازنشست شدن سازمان اولین بار او را در این نشست دعوت کرده است.

**درختان و گیاهان خداوند را سجده می کنند
محمدحسین شیرازی که روزگاری در این سازمان مدیر بخش بین الملل بود در این نشست سخن اش را با آیه قرآن مجید آغاز کرد و گفت: وَالنَّجْمُ وَالشَّجَرُ يَسْجُدَانِ. این انسان نیست که به تنهایی خداوند را سجده می کند بلکه گیاهان و درختان نیزهمواره سر تعظیم فرود آورده و خداوند را سجده می کنند.

 

این پیشکسوت منابع طبیعی افزود: پس باید در حفظ  و توسعه درختان و گیاهان کوشا باشیم تا این سرمایه های ارزشمند که نگهبانان زمین هستند پایدار و استوار بمانند.

** ایجاد خانه امید در سازمان جنگل ها
مسعود نایب عباسی از دیگر بازنشستگان سازمان جنگل ها که مدت مدیدی از خدمت خود را در عرصه فرهنگی گذراند و سردبیر مجله جنگل و مرتع بود در این نشست خواستار ایجاد خانه امید و خانه جنگلبان در سازمان شد تا بازنشستگان این مجال را بیابند و درس اموخته ها و تجربیات خود را به منصه ظهور برسانند. 

**سازمان جنگل ها بدون مشارکت مردم قادر به حفظ منابع طبیعی نیست!
غلامعباس عبدی نژاد از دیگر مدیران بازنشسته سازمان در حوزه بیابان و دفتر ترویج و آموزش در این نشست گفت: دفتر ترویج بستر فعالیت های سازمان جنگل هاست زیرا این دفتر با مردم و مشارکت جوامع محلی سرو کار دارد.
عبدی نژاد افزود: 83 درصد مساحت کشور تحت مدیریت سازمان جنگل ها قرار دارد و این سازمان به تنهایی و بدون حضور و مشارکت مردم قادر به حفاظت و صیانت از این منابع نیست از این رو دفتر ترویج می تواند با کارکرد هایی که دارد پای مردم، تشکل ها، تعاونی ها و جامعه محلی را وارد کارزار منابع طبیعی نماید.

 

بر اساس این گزارش، مهندس توفیقی مدیرکل سابق منابع طبیعی کردستان و دفتر ممیزی اراضی سازمان و محمد حسین رزاقی مدیر سال های نه چندان دور دفتر ترویج، آموزش و مشارکت مردمی سازمان جنگل ها از برگزاری این نشست ابزاز خشنودی کرده و از  دفتر آموزش و ترویج بخاطر هماهنگی و برگزاری آن تشکر کردند. 

شایان ذکر است پیشکسوتان منابع طبیعی پیش از شرکت در جلسه از موزه منابع طبیعی بازدید و در دفتر آن یاد بود نوشتند. 


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here