احتمال آتش سوزی جنگلها با افزایش دما را جدی بگیریم/حریق گرما بر خرمن جنگلها

تاریخ انتشار : چهارشنبه ١٠ خرداد ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١١:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

خبر آتش سوزی جنگل ها خصوصا در تابستان، از آن دسته اخباری است که نه تنها دوستداران محیط زیست، بلکه افراد عادی را هم بسیار نگران می کند.

 پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان و به نقل از روزنامه مواجهه اقتصادی گزارش می دهد؛  خبر آتش سوزی جنگل ها خصوصا در تابستان، از آن دسته اخباری است که نه تنها دوستداران محیط زیست، بلکه افراد عادی را هم بسیار نگران میکند. بهرحال جنگلها ریه های زمین هستند و بدون آنها حتما اکوسیستم انسانی و حیوانی دستخوش تغییرات و مشکلات گوناگون خواهد شد. در این میان، بروز آتش سوزی در جنگلها، یکی از پدیدههای شایع، نه فقط در ایران بلکه در کل دنیا است. آتش سوزی جنگل در تابستان یا با منشأ انسانی رخ میدهد و یا جنگلها به صورت طبیعی به دلیل گرمای هوا شــروع به آتش گرفتن و وسیع شدن آن میکنند.

 این موضوع خصوصا زمانی گستردگی بیشتری پیدا می کند که در زمستان قبل، بارندگی در مناطق جنگلی خوب بوده باشد و به طبع علف زارها گسترش می یابد که با گرم شدن هوا خشک شده و مستعد آتش گرفتن می شوند.

در کل آتش سوزی های متوالی؛ موضوعی است که همه ساله در تمام فصول سال به خصوص با گرم شدن هوا، وزش باد و عوامل انسانی با آن دست به گریبان هستیم و باید برای جلوگیری از نابودی محیط زیست و حیات وحش کشور، تدابیری در این زمینه اندیشیده شود؛ چرا که اگر، اقدامات اساسی در این زمینه انجام نشود، دیر یا زود، نفس جنگل ها و حیات وحش کشور به شماره خواهد افتاد و همین امر، عواقب جبران ناپذیری را با خود به دنبال خواهد داشت.

سرهنگ رضا اکبری، فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور بر لزوم تشدید اقدامات حفاظتی در جنگلها و مراتع کشــور تاکید و اظهار کرد: مردم و جوامع محلی، یگان حفاظت و حاکمیت سه رکن مهم در حفاظت از اراضی ملی و جنگلها محسوب میشود که اگر نباشند، تمام امکانات نیز نمیتواند به ما کمک کند در نتیجه یگان حفاظت در کنار ارتقای تجهیزات، نوآوری، خالقیت و اصالح فرآیندها را نیز دنبال میکند.

وی با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی وآبخیزداری کشــور مســئولیت سازماندهی، برنامه ریزی و راهبری کلان مجموعه های مرتبط با حفاظت از منابع طبیعی کشور را عهده دار است،گفت: نقطه عطف حرکت به سمت امنیت پایدار عرصه های منابع طبیعی فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به اقشــار مردم اســت، اگر بتوانیم با روشها و الگوهای آموزشــی ترویجی، فرهنگ مراقبت از اراضی ملی و طبیعی را نهادینه کنیم نیاز به تشکیل پرونده تخلف و رسیدگی به جرایم و... نیست چرا که نسلی حساس برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی پرورش داده و تربیت خواهد شد و این خود به نوعی پیشگیری از تخریب عرصه های منابع طبیعی است.

سرهنگ اکبری با اشــاره به نزدیک شــدن به فصل گرم ســال بر لزوم شناسایی نقاط بحرانی و عرصه های مســتعد حریق تاکید کرد و افزود: برای کنترل و پیشــگیری از حریق در جنگلها و مراتع، بهره گیری از دیده بان ها بسیار مهم و اساسی است.

وی همچنین از مسؤولان روابط عمومی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانها خواست با اطلاع رسانی از طریق رسانه های ملی و محلی در مناطقی که مردم بیشترین تردد را برای دستیابی به طبیعت دارند هشدارهای لازم را اعلان و سامانه امدادی ۱۵۰۴و ۱۳۹ را در اختیار مردم قرار دهند.

وی همچنین خواستار برگزاری مانورهای مشترک و تقویت گشت و مراقبت، توسط یگانهای حفاظت منابع طبیعی در اســتانها شــد و از یگان حفاظت خواست با توجه به شروع فصل تابستان گشتهای مراقبت در عرصه های منابع طبیعی افزایش یابد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج