جلسه طرح مردمی یک میلیارد درخت در محل معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شد
جلسه طرح مردمی یک میلیارد درخت با حضور معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ، دستگاه های اجرایی عضو نهضت سبز و کلیه فرمانداران و روسای شهرستانی در محل معاونت امور عمرانی استانداری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، حمید سلامتی مدیرکل مابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طرحی ست که قرار است در آن طی 4 سال یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود و نیازمند همراهی همه جانبه همه ی آحاد جامعه است.
وی ادامه داد: در سال جاری علاوه بر 4 نهالستان دولتی در سطح استان 60 عرصه نهالستانی داریم که قرار است عملیات تولید نهال در آن ها انجام بشود.
ایشان در ادامه افزود: این کاشت ها با هدف توسعه و احیای جنگل، زراعت چوب و توسعه فضای سبز انجام می شود.
سلامتی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز از الویت های مهم استان است گفت: در زمینه توسعه فضای سبز بایستی تلاش همه جانبه با مشارکت دستگاه های استانی داشته باشیم تا بتوانیم موضوع مهم ورود ریزگردها را به استان مدیریت و کنترل کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکید کرد: با توجه به اینکه بحث مراقبت و نگهداری این درختان بسیار با اهمیت است دستگاه هایی همچون آموزش و پرورش ، هلال احمر و... می توانند در امر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی با هدف کاشت درخت و حفاظت از آن نقش مهم و بسزایی داشته باشند.
وی اعلام نمود: در زمینه کاشت باید گونه های سازگار با شرایط در استان استفاده شود تا بهترین تاثیر و کارامدی را داشته باشد.
نماینده اداره کل راهداری استان در این نشست بیان داشت: واکاری درختان حاشیه ی راه ها و جاده ها از الویت های اصلی کار ما بوده و در این راه از مشارکت فرمانداری ها و ظرفیت نهادهای مردم نهاد نیز بهره خواهیم جست.
وی در ادامه گفت: یکی از نقاط کاشت نهال می تواند منطقه آزاد اینچه برون باشد که در همین نشست از منابع طبیعی خواهشمندیم گونه های متناسب با منطقه را در اختیار اداره کل راهداری داده تا کاشت و همچنین نگهداری از سمت این اداره کل انجام گیرد.
نماینده مرکز تحقیقات کشاورزی استان نیز با تاکید بر استفاده از گونه های سازگار با اقلیم استان افزود: در ابتدا مناطقی که قرار است کاشت در آن صورت پذیرد شناسایی شده و نهال ها بایستی در مناطقی کاشت و حفاظت شوند که متناسب با شرایط اقلیمی منطقه باشند.
نماینده آموزش و پرورش نیز بر امر فرهنگ سازی و انتقال فرهنگ نگهداری در بین دانش آموزان و نسل جدید تاکید فراوان داشت و گفت: مناسبت های دانش آموزی در شهرها و روستاهای استان همچون اردوگاه های دانش آموزی بستر مناسبی برای اشاعه و اطلاع رسانی فرهنگ کاشت و نگهداری درخت بوده و همچنین از فضاهای مناسب و در اختیار نیز جهت انجام این امر مهم استفاده خواهد شد.
نماینده جمعیت هلال احمر استان نیز تاکید کرد: با توجه به اینکه اقدامات بشردوستانه از الویت های کاری ماست، در زمینه کاشت، آبیاری و نگهداری درخت و همچنین آموزش و اطلاع رسانی به مردم در کنار منابع طبیعی خواهیم بود.
نماینده دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز اذعان داشت: باید نسبت به این موضوع نگاه همه جانبه داشته و از ظرفیت دستگاه های دولتی در استفاده از پساب ها و آب باران در سطح ادارات استان استفاده شود.
وی ادامه داد: در کنار اینکه باید از گونه های مثمر جنگلی و بومی استان استفاده شود، میتوانیم از برخی گونه های مرتعی و خاردار نیزبرای نگهداری نهال های کاشت شده استفاده کنیم.
در خاتمه و در پایان اظهار نظرات تمامی دستگاه ها مهیایی معاون عمرانی استانداری نیز بیان کرد: از تمامی دستگاه های پای کار و اهمیت دادن به موضوع "طرح مردمی یک میلیارد درخت" بسیار ممنونیم و در ادامه خواهشمندیم که تمامی دستگاه ها بابت توزیع نهال در بین مردم برنامه منظم و دقیقی داشته باشند.
وی در ادمه گفت: تمامی دستگاه ها ملزم هستند آمار توزیع نهال و همچنین تعداد نهال های کاشته شده را با ذکر منطقه کاشت شده به منابع طبیعی اطلاع دهند.
ارسال به دوست