هزینه‌ای که سرمایه می‌شود
نیاز ۱۸هزار میلیارد ریالی برای عملیاتی کردن تمام طرح‌های آبخیزداری گلستان

تاریخ انتشار : چهارشنبه ٢٥ آبان ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١٤:٠٧ - گروه خبری : اخبار استان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: برای عملیاتی کردن همه طرح‌های آبخیزداری در این استان، هجده هزار میلیارد ریال نیاز است.

به گزارش پایگاه خبری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری گلستان حمید سلامتی با اعلام این خبر افزود: یک میلیون و ۴۰۰هزار هکتار از عرصه‌های استان گلستان به عملیات آبخیزداری نیاز دارد.

سلامتی ادامه داد: برای یک میلیون و ۵۰هزار هکتار از این عرصه ها، مطالعات تفصیلی اجرایی داریم و در ۶۵۰هزار هکتار وارد عملیات شده ایم.

وی اضافه کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری باعث کنترل فرسایش خاک، ذخیره نزولات آسمانی، تقویت آب سفره‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب‌ها و رواناب‌های سطحی، مقابله با خشکسالی و جلوگیری از نفوذ آب شور به آبخوان‌های شیرین می‌شود.

برای مدیریت منابع آبی اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخونداری در اولویت است

سلامتی  با اشاره به اینکه ساخت و تکمیل پروژه‌های آبخیزداری در دستور کار قرار دارد ، بیان داشت : "این عملیات اجرایی در قالب طرح های کنترل سیلاب و آبخیزداری، حفاظت خاک و مقابله بیابان زدایی تصویب گردیده است.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب و تغذیه ذخیره آب‌های زیرزمینی و همچنین توجه به اقشار مردم و ساکنین حوزه‌های آبخیز و رضایتمندی آن‌ها در این بخش، تاکید کرد: "در اجرای برخی از این سازه  ها ازظرفیت  آبخیزنشینان نیز استفاده خواهد شد.

مدیر کل  منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، همچنین بر ضرورت جلب مشارکت هرچه بیشتر مردم در پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری تاکید و عنوان کرد: ارزیابی توان اکولوژیکی حوزه های آبخیز و رتبه بندی آنها با توجه به معیارهای مختلف اکولوژیکی جهت اقدامات آبخیزداری یکی از موارد مهم در برنامه ریزی و مدیریت جامع حوزه های آبخیز است.

حمید سلامتی تاکید کرد : "بهره برداری نادرست از منابع طبیعی منجر به تخلیه آبخوان‌ها و فرونشست دشت‌ها  می شود  و در صورت عدم مدیریت می‌تواند امنیت غذایی و حیات اقتصادی و اجتماعی مردم را متاثر و توازن عرصه‌های طبیعی و تعادل اکولوژیک و هیدرولوژیک حوزه‌های آبخیز را با چالش جدی مواجه سازد."

وی  با بیان اینکه اجرای پروژه های آبخیزداری نقش مهم و اثرگذاری در حفاظت از منابع  خاک و آب دارد، گفت: با هر هکتار کار آبخیزداری می توان ازهدررفت 500 مترمکعب آب جلوگیری کرد.

ایشان  گفت : "اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری ضمن مدیریت سیلاب‌ها، منابع زیر زمینی، قنات‌ها و چشمه‌ها را نیز تقویت می‌کند ."

ایشان بیان کرد :  "با توجه به تغییرات اقلیمی و تأثیر منفی کمبود بارندگی بر میزان پوشش گیاهی اراضی مرتعی و بیابانی شمال استان و همچنین ورزش بادهای غالب به سمت جنوب منجر به  پدیده گرد و غبار وریز گرد شده  که اجرای عملیات مقابله با بیابان زایی و اجرای پروژه‌های احیایی می تواند در کاهش و جلوگیری از بروز پدیده ریزگرد  به ما کمک کند."

سلامتی در پایان افزود : "منابع طبیعی تنها به نسل حاضر تعلق ندارد بلکه  امانتی است در دست ما تا آن را به آیندگان بسپاریم ."

برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری نیازمند اعتباریم

سلامتی گفت: یک میلیون و ۴۰۰هزار هکتار از عرصه‌های استان گلستان به عملیات آبخیزداری نیاز دارد  و تا کنون برای یک میلیون و ۵۰هزار هکتار از این عرصه ها، مطالعات تفصیلی اجرایی داریم و در ۶۵۰هزار هکتار وارد عملیات شده ایم.همچنین برای عملیاتی کردن همه طرح‌های آبخیزداری در این استان، هجده هزار میلیارد ریال نیاز است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج