فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان:
تشکیل 296 پرونده ی کشفیات در یگان حفاظت منابع طبیعی استان گلستان

تاریخ انتشار : شنبه ٧ آبان ١٤٠١ - ساعت انتشار: ٠٩:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان گلستان در راستای مقابله با قاچاق محصولات جنگلی ، تخریب و تجاوز و... در گلستان از تشکیل 296 پرونده قضایی طی نیمه اول سال خبر داد .

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان ؛ سرهنگ عیسی گلبینی با اشاره به وضعیت قاچاق چوب در استان گلستان گفت : بحث قاچاق چوب هم در این استان مطرح است، به طور مثال یکی از مشکلاتی که ما در بحث چوب داریم، تولید زغال غیرقانونی است.

گلبینی افزود: در نیمه اول سال جاری در استان گلستان از این تعداد پرونده 280 فقره از آن در رابطه با قطع درخت و قاچاق چوب تشکیل دادیم که 500 متر مکعب چوب کشف کردیم .

وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه با توجه به قیمت بالای چوب و موانعی که در واردات وجود دارد، ریسک پذیری قاچاقچیان بالا رفته است، ولی ما به شدت با این موضوع در حال برخورد هستیم و توقع ما این است که سیستم قضایی با قاچاقچیان برخورد بازدارنده داشته باشد و با افرادی که مرتکب تکرار این جرم می‌شوند، برخورد جدی‌تری شود.

سرهنگ گلبینی به موضوع قاچاق چوب از جنگل به عنوان یکی از چالش‌های مهم در امر حفاظت اشاره کرد و یادآور شد: در راستای مقابله با قاچاق چوب بیش از 5000 استر هیزم کشف و ضبط شد . همچنین 6 فقره پرونده بوته کنی که حجم آن 44 استر بوته همیشک بوده کشف شده و پرونده ی قضایی تشکیل داده شد .

ایشان با بیان اینکه یگان حفاظت در عرصه‌های منابع‌ طبیعی با چالش‌های متعددی روبروست به موضوع کوره‌های زغال غیرمجاز اشاره و اظهارکرد: در 6 ماهه اول سال جاری 7 پرونده قضایی برای برچیدن کوره‌های زغال تشکیل و بیش از 2 تن زغال غیر مجاز با حکم قضایی جمع‌آوری شده است.

شایان ذکر است که موارد دیگری از این تخلفات پرونده سازی شده که شامل بیش از 17 هزار کیلوگرم محصولات فرعی جنگل و مرتع ، 100 کیلوگرم خاک جنگلی و حدودا 187 مورد پرونده چرای غیر مجاز بوده است.

گلبینی آمارهای به دست آمده از تخلف‌های این 6 ماه را بیانگر تلاش شبانه روزی همکارانش و نیروهای منابع طبیعی و یگان حفاظت استان گلستان در این حوزه دانست و گفت: یکی از دلایل این تخلف می‌تواند کافی نبودن مجازات‌های قانونی باشد، از دلایل دیگر آن بالا بودن قیمت چوب است که ریسک ‌پذیری را بالا می‌برد، البته در نظر بگیریم که یک سری از ساکنان جنگل هستند و معاش شان از همین جنگل‌ها تامین می‌شود که این خود یک مساله است.

 سرهنگ عیسی گلبینی از اقشار مختلف مردم خواستار شد جهت مشاهده هرگونه تخلف ، قاچاق و همچنین حریق با سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس برقرار کرده و به همکاران ما گزارش دهند و تمامی این تماس‌ها توسط نیروهای یگان حفاظت عملیاتی و اجرایی شده است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج