جلسه کارگروه اطفا حریق استان در محل یگان حفاظت اداره کل برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، این جلسه با حضور مدیرکل منابع طبیعی و نمایندگانی از استانداری، مدیریت بحران، هلال احمر و سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اظهار داشت: اولویت در بحث حریق مسئله پیشگیری بوده و با توجه به همکاری دستگاههای دیگر و اطلاع از روزهای گرم سال که پیشبینی حریق در آنها امکانپذیر است .
حمید سلامتی افزود: مناطق استان گلستان از نقطه نظر حریق شامل مناطق بحرانی، نیمه بحرانی و عادی بوده که مناطق عادی شامل شهرستان های بندرگز، گمیشان،آق قلا و بندرگز، مناطق نیمه بحرانی شامل مراوه تپه، گنبد و علی آباد و مناطق بحرانی شامل گرگان، گالیکش، مراوه تپه و کردکوی می باشد.
وی گفت: از نظر زمانی حریق در استان گلستان از اواخر خرداد تا پایان شهریور بوده و آتش سوزی های پاییزه و زمستانه عمدتا بعد از فصل خزان رخ می دهد.
ایشان ادامه داد: بیشترین جنگلهای سوزنی برگ کشور در استان گلستان واقع شده، جنگلهای انبوه و فشردهای که قدمت 30 تا 40 ساله دارند و با توجه به پوشش گیاهی که در کف این جنگلها ایجاد میشود در ماههای گرم سال به ویژه مرداد با انبار باروت مواجهه هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اذعان کرد: به دلیل آشفتگی اقلیمی و عامل افزایش گرمایش کلیه نیروهای حفاظتی به ویژه در ماه های بحرانی در خصوص مدیریت حریق در استان به صورت آماده باش هستند.
سلامتی در ادامه تاکید کرد: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از مهمترین مواردی ست که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین، امکانات و ادوات و تجهیزات خودرویی کنترل و آماده شده و اقداماتی همچون آتش بر که در کاهش حریق تأثیر بسزایی دارد نیز باید در الویت کارها قرار بگیرد.
نماینده سازمان جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اهمیت ممانعت از آتش زدن بقایای زراعی و توسعه و ترویج کشت های حفاظتی گفت: 87 دستگاه خاک ورز و 44 دستگاه کارنده مستقیم تحویل کشاورزان داده شد که بر این اساس 9000 هکتار کشت مستقیم توسط کشاورزان انجام گرفت.
وی اطلاع رسانی و اقدامات ترویجی را اصل مهم پیشگیری از حریق دانست و اذعان کرد: در این زمینه 17 مورد کارگاههای آموزشی و ترویجی با حضور 376 نفر برگزار شده و در زمان برداشت کشاورزان نیز بازدید میدانی انجام شد.
معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: مهمترین مسئله در چرخه مدیریت بحران، پیش بینی و پیشگیری می باشد، پیش بینی هوا توسط اداره کل هواشناسی انجام می شود و اصل مهم دیگر نیز پیشگیری می باشد که منجر به کاهش تلفات و کاهش هزینه ها می گردد.
وی همچنین ادامه داد: آموزش نیروها نیز از موارد مهمی است که بایستی مورد توجه قرار بگیرد، نیروهای مردمی نیز باید سازماندهی شده و آموزش ببینند تا در مواقع بحران از نیروهای آموزش دیده و کارآزموده استفاده شود.
محمدی اظهار داشت: نصب تابلوهای هشداری به ویژه در مناطق های مستعد و بحرانی نیز بسیار مهم می باشد.همچنین نصب علایم هشدار دهنده در مسیرهای گردشگری میتواند عامل بازدارنده و پیشگیری از آتش سوزی باشد.
ارسال به دوست