فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان:
منابع طبیعی گلستان نیروی متخصص اطفای حریق ندارد
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: منابع طبیعی استان با وجود برخورداری از هزاران هکتار جنگل و مرتع، نیروی متخصص اطفای حریق ندارد و که باید برای ارائه عملکرد بهتر در زمان آتشسوزی از ظرفیت نیروهای آموزشدیده استفاده شود.
سرهنگ عیسی گلبینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی در کنار سایر ماموریتهای خود مانند مقابله با قاچاق چوب و نظارت بر مراتع در مواقع لزوم برای اطفای حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی وارد میدان میشوند اما تخصص نیروهای آتش نشان شهری را ندارند.
وی افزود: عرصههای منابع طبیعی بندرگز، گرگان و کلاله سه پایگاه اطفای حریق دارد که باید به جای استفاده از نیروهای شرکتی که هر سال با مناقصه انتخاب میشوند از نیروهای متخصص آتشنشان در این پایگاهها بهره گرفت.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: در صورت تامین نیروی انسانی مختصص و تجهیزات لازم در ۱۱ شهرستان دیگر هم پایگاه اطفای حریق ثابت مستقر میشود.
گلبینی گفت: علاوه بر نبود نیروهای متخصص اطفای حریق، خودروهای آتش نشانی منابع طبیعی در بعضی از ارتفاعات به دلیل سخت گذر بودن امکان تردد ندارد و برای حمل نیرو و تجهیزات نیازمند استفاده از بالگرد هستیم که انجام هماهنگی در این رابطه زمانبر است.
وی بیان کرد: تیمی از سازمان بازرسی استان در حال شناسایی کمبودها و مشکلات حوزه یگان حفاظت منابع طبیعی است تا بعد از جمع بندی پیشنهادات کارشناسی برای حل آنها از جمله استفاده از نیروهای آموزش دیده در اطفای حریق و فراهم کردن شرایط استقرار دائمی بالگرد به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ارسال شود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: امسال در کنار ۵۰۰ مامور یگان حفاظت استان، ۴۰ نفر به صورت شرکتی به عنوان دیدبان حریق به مدت سه ماه فصل تابستان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: همچنین امسال از محل اعتبارات استانی چهار میلیارد ریال تجهیزات انفرادی اطفای حریق برای نیروهای یگان حفاظت و دیدبانان حریق گلستان خریداری شده است.
گلبینی افزود: ۱۰۰ گروه ۱۱ نفره از مردم بومی روستاهای همجوار عرصههای منابع طبیعی با هدف کمک به نیروهای یگان حفاظت استان برای اطفای حریق در حال آموزش هستند تا بتوان از ظرفیت آنها در مواقع لزوم استفاده کرد.
وی عامل اصلی آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی استان گلستان را انسانی اعلام کرد و از مردم خواست از آتش افروزی در جنگل خودداری کرده و یا در صورت روشن کردن آتش نسبت به خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مردم در صورت مشاهده هرگونه حریق در سطح عرصههای جنگلی و مرتعی میتواند برای اطلاع رسانی به نیروهای یگان حفاظت استان با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا در کمترین زمان با حضور در محل نسبت به مهار آتش اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، گلستان بیشترین جنگلهای سوزنی برگ کشور را دارد و در ماههای گرم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود و عمده آتش سوزیهای فصل تابستان در استان هم ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگلها آتش سوزی کمتر و به ندرت رخ میدهد.
گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است.
این استان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و گرم است و منابع طبیعی متنوعی شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار و دریا دارد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.
ارسال به دوست