طرح «تداوم»، نقشه راه منابع طبیعی در سال جاری
رییس سازمان منابع طبیعی تاکید کرد: امسال طرح «تداوم» (تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین و منابع طبیعی) طراحی و به عنوان نقشهراه به همه ادارههای استانها بهمنظور اجرا ارسال شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان و به نقل از ایلنا، «مسعود منصور» به مهمترین چالشها و ابرچالشهای منابع طبیعی بهویژه حفاظت، آفات و بیماریهای جنگلهای زاگرس، آب، خاک و آبخیزداری و مقابله با بیابانزایی و گرد و غبار و راهکارهای توسعه منابع طبیعی کشور پرداخت و به سند اقدام سالیانه منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: هر سال بر مبنای شعار سال رهبر انقلاب اقداماتی در سازمان انجام میشود، سازمان منابع طبیعی سال ۹۹ طرحی با عنوان «۹ در ۹۹» و سال گذشته طرح «۱۴۰۰*۱۴*۳» و امسال نیز طرح «تداوم» را طراحی و به عنوان نقشه راه به همه ادارههای کل منابع طبیعی استانها جهت اجرا ارسال کرده است.
وی به تدوین و ابلاغ سند مدیریت مشارکتی مناطق بیابانی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و اظهار داشت: این اقدام، زمینه استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی، نهادهای جامعه مدنی، مردم، خیرین و دستگاههای اجرایی را فراهم کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خواستار دیپلماسی فعالتر با کشورهای همسایه برای حل مشکل آب و خاک و ریزگردها شد و تصریح کرد: بروز خشکسالی و هجوم ریزگردها خسارت جبرانناپذیر و جدی را به جنگلهای ارزشمند زاگرس وارد کرده است.
منصور، مساعدت در تأمین اعتبارات لازم برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری از محل اعتبارات مرتبط با موضوع «رفع محرومیت از مناطق کمبرخوردار»، تأمین اعتبار برای اطفای حریق و مبارزه با آفات از محل اعتبارات سازمان مدیریت بحران کشور، مساعدت در تأمین اعتبارات استانی ادارههای کل منابع طبیعی استانها در شورای توسعه و برنامهریزی استان و شهرستان و همچنین همراهی در خصوص تدوین طرح «احیا و توسعه جنگلهای زاگرس» را از درخواستهای مهم رئیس سازمان منابع طبیعی از رئیس و اعضای کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برشمرد.
ضرورت اقدام اساسی برای مقابله با حریق جنگلها
در این نشست، محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده، خاطرنشان کرد: امروزه پدیده بیابانزایی و وجود ریزگردها، مشکلی اساسی برای کشور است که با احیا و توسعه جنگلها میتوانیم کانونهای ریزگرد را مهار و کنترل کنیم.
وی، آتشسوزی جنگلها و مراتع را چالشی بزرگ برای منابع طبیعی برشمرد و ابراز داشت: باید با برنامهریزی اساسی ضمن پیشگیری، کنترل و کاهش حریق در عرصههای منابع طبیعی با استفاده از امکانات جدید و نوآورانه به ویژه استفاده از بالگرد در سرعتبخشی به اطفای حریق اقدام کرد.
این نماینده مجلس، فرونشست زمین و پایین رفتن سفرههای زیرزمینی را از معضلات جدی کشور برشمرد و آبخیزداری و آبخوانداری را از راهکارهای اساسی برای کاهش خسارت سیل و فرسایش خاک دانست.
در ادامه این نشست، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس هر یک درباره ضرورت فعالیتهای آبخیزداری، بیابانزدایی، نقش و مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی، استفاده از ظرفیت خیرین در اجرای طرحهای منابعطبیعی و همچنین مسائل و مشکلات منابعطبیعی سخنانی ارائه کردند.
در پایان از طرح «تداوم» که شامل اجرای ۱۴ پروژه دانشبنیان و ۱۴۰۱ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در سال ۱۴۰۱ است رونمایی شد.
ارسال به دوست