غرفه دستاوردهای ترسیب کربن در نمایشگاه گرامیداشت روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی
مصادف با روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی و شعار "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی"، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اقدام به راه اندازی نمایشگاهی در این خصوص در محل سالن اجتماعات سازمان نمود که در غرفه پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی (ترسیب کربن) دستاوردهای شاخص پروژه از جمله گیاهان دارویی حوزه اوغان (آویشن، اسطوخودوس، گل گاوزبان و...) و صنایع دستی و ابریشم بافی ارائه شد.
انسان در راس هرم توسعه پایدار قرار دارد و تا زمانیکه نیازهای اساسی آن برطرف نشود نمیتواند به توسعه ی پایدار بیندیشد و آنرا دغدغه ای برای خود بداند. جوامع محلی با نقش "در" و "بر" طبیعت بودن، ذینفعان اصلي منابع طبیعی هستند. لذا مشاركت جوامع محلی در هر پروژه اي در مراحل مختلف تصميم گيري، برنامه ريزي، اجرا، نظارت و ارزشيابي ضامن پايداري آن پروژه و به عنوان راهبرد اصلي عملي كردن توسعه پايدار در بخش روستايي است.
پروژه ی مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی (ترسیب کربن) در فازهای دوم و سوم از سال 1393 تاکنون در دو حوزه آبخیز تیل آباد و اوغان با تعداد 24 روستا به مساحت 75،746 هکتار اجرا شد که نتایج اجرای پروژه با تقویت ابعاد مختلف اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی همراه بوده است. پروژه ترسیب کربن در حوزه اوغان به مساحت 27،417 هکتار است که از سال 1396 آغاز شد. مینودشت در بخش کوهسارات با 8 روستا و گالیکش در بخش مرکزی با 10 روستا در این پروژه هستند.
بعد از دوره پنج ساله پروژه ترسیب کربن در حوزه اوغان و با مصادف شدن این هفته با روز جهانی مقابله با بیابانزایی با شعار "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی"، کارشناس تسهیلگر پروژه به همراه جوامع محلی با حضور در غرفه ترسیب کربن در آن نمایشگاه به مدت یک هفته در محل سالن اجتماعات سازمان اقدام به ارائه دستاوردهای شاخص پروژه از جمله گیاهان دارویی حوزه اوغان (آویشن، اسطوخودوس، گل گاوزبان و...) و صنایع دستی و ابریشم بافی نمودند. طی روزهای برگزاری و خصوصا در روز پنج شنبه که مصادف با افتتاحیه نمایشگاه بود وزارت امور خارجه، نماینده دفتر توسعه ملل متحدآقای کلودیا ویداس، نماینده فائو، مسئولین ستادی سازمان از جمله رئیس سازمان، معاونین و مدیران کل آن مجموعه، متخصصین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دست اندرکاران سازمان های مردم نهاد از غرفه بازدید به عمل آوردند. مراسم پس از سخنرانی و اهداء لوح به برگزیده گان حوزه بیابان پایان یافت.
امید است با تداوم پروژه ترسیب کربن در استان گلستان در سالیان آتی شاهد رونق دستاوردها و اشتغالزایی، مهاجرت معکوس و در نهایت رسالت سازمان و اداره کل منابع طبیعی در این پروژه که همان مدیریت مشارکتی منابع طبیعی است، باشیم.
ارسال به دوست