روز جهانی مقابله با بیابانزایی
گردهمایی روز جهانی مقابله با بیابانزایی در یگان حفاظت منابع طبیعی برگزار شد.
گردهمایی روز جهانی مقابله با بیابانزایی در یگان حفاظت منابع طبیعی استان با حضور مسئولین،نمایندگان مردم شریف شهرستان گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه های اجرایی استان به میزبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برگزار شد.
عبدالرحیم لطفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: استان گلستان بیش از ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که ۳۰۷ هزار هکتار از این اراضی در مناطق بیابانی هستند.
وی افزود: از مجموع مناطق بیابانی استان، ۱۳۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارد.
لطفی تاکیدکرد:در سفر ریاست جمهور به استان گلستان در امر بیابان زدایی ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که این اعتبار کافی نبوده اما می توان با همین اعتبار هم اقدامات مناسب در جلوگیری از بیابان زایی انجام دهیم.
وی تصریح کرد:زمین های زراعی که مدتها استفاده نشده و یا زمین های کشاورزی که استعداد کشت و کار نداشته خود منشاء گرد و غبار بوده و اداره کل منابع طبیعی در کنار مالکان اراضی بوده تا این اراضی را به مراتع خصوصی تغییر داده .منابع طبیعی گلستان با تحویل نهال و بذر رایگان و نظرات کارشناسی در کنار این افراد خواهد بود .
لطفی افزود:از نظر اعتباری تاکنون در امر بیابان زدایی ۲۵ میلیارد تومان در استان هزینه شده که بخشی توسط دولت پرداخت شده و مابقی توسط بهره برداران و به صورت طرح های مشارکتی انجام شده است.
مهندس لطفی افزود:اراضی مستعد در معرض بیابانی شدن در حوزه شهرستانهای گنبدکاووس،مراوه تپه،گمیشان،آق قلا و آزادشهر قرار دارد.
لطفی در ادامه افزود:فرهنگ سازی و آموزش بهترین راه برای جلب همکاری و مشارکت همگانی اقشار مختلف مردم است تا بتوانیم با بیابان زایی به خوبی مبارزه کنیم و از پیش روی گرد و غبار که سال گذشته ۳ بار تکرار شد و حتی آثار آن تا گرگان نیز پیشروی کرد جلوگیری شود.
سیدالنگی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان نیز در این همایش عنوان کرد:استفاده صحیح ازمنابع آبی در استان گلستان نبوده و این موضوع یکی از معضلات استان در ایجاد پدیده بیابان زایی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان گفت: برای برون رفت از مشکلات و معضلات کم آبی در استان نیاز به مشارکت مردم و همدلی و هم بستگی بین آحاد جامعه است.
سیدالنگی افزود: ۲۲استان در سطح کشور درگیر پدیده بیابان هستند و در حال حاضر شاهد مهاجرت در برخی از این استانها هستیم که اغلب این مهاجرت ها به سمت استانهای شمالی کشور می باشد
دکترمنتظری در این گردهمایی گفت: سهم فرهنگ بیش از قانون است. فرهنگ با نوع نگاه انسان ارتباط دارد.
وی گفت:دو منبع داریم منابع انسانی وطبیعی که جز بهترین و برترین ها هستند.
منتظری گفت:برای رشد و بالندگی به آب و عدالت نیاز داریم که منشاء آن در طبیعت است. اگر قدر طبیعت را دانسته و به آن احترام بگذاریم به رشد و بالندگی خواهیم رسید.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:مشارکت همگانی عنصر اصلیش فرهنگ است .
وی افزود:برای پیشگیری از بیابان زایی وقت خود را بجای صرف مسائل ساده پیش پا افتاده صرف فرهنگ سازی در حفظ و احیاء منابع طبیعی و محیط زیستمان کنید .
منتظری سپس تصریح کرد:اگر در ایستگاه فرهنگ توقف کنیم پدیده بیابان زایی متوقف نخواهد شد بلکه با سرعت پیش خواهد رفت. در حوزه قانون اگر خلاءقانونی است ویا قوانین ناکارآمد است یا قوانین متضاد هست یا نیاز به قوانین جدید است باید از سوی سازمان های مربوطه اعلام شود .
ارسال به دوست