برخورد قانونی با کشاورزانی که بقایای مزارع خود را آتش می‌زنند

تاریخ انتشار : شنبه ٢٣ تير ١٤٠٣ - ساعت انتشار: ٠٩:٠١ - گروه خبری : اخبار شهرستان

اطفای حریق سفال و بقایای محصولات کشاورزی به مقدار مساحت ۳ هکتار در بالا دست سازمان بسکی جزء حوزه استحفاظی واحد منابع طبیعی مرکزی انجام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مینودشت، رییس اداره مذکور با اعلام این خبر ادامه داد: برخی کشاورزان بر اساس سنتی اشتباه اما مرسوم همزمان با خشک شدن پوشش گیاهی اقدام به آتش زدن آن در سطح مزارع می‌کنند؛ سوزاندن باقیمانده پوشش گیاهی در سطح کشتزارها از سوی کشاورزان به ویژه گندم و جوکاران عمل اشتباهی بوده و میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی به‌شدت کاهش داده و هزینه‌ای به مراتب بالاتری به دنبال دارد.

وی افزود: این اقدام کشاورزان نه تنها موجب کاهش شدید سطح حاصل‌خیزی خاک، کاهش منابع مواد آلی خاک، تشدید روند فرسایش خاک زراعی، افزایش شدت فقر مواد و عناصرغذایی خاک و از بین رفتن میکروارگانیسم‌های مفید خاک می‌شود، بلکه اثرات مخرب این عمل بر سلامت محیط زیست و افزایش سطح آلودگی هوا اثر مستقیم دارد.

حسینی ابراز داشت: نیروهای یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مینودشت طی گشت و بازرسی های شبانه روزی خود به سرعت از حریق های احتمالی آگاه شده و طی اقدامات سریع باعث مهار حریق و مانع از سرایت آتش به اراضی جنگلی می شوند.

ایشان نسبت به آتش زدن کاه وکلش بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان هشدار داد و گفت: با افرادی که مبادرت به ایجاد آتش‌سوزی در بقایای مزارع کنند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

رییس اداره منابع طبیعی مینودشت در خاتمه اعلام کرد: به نظر می‌رسد احیای فناوری و مدیریت بقایای گیاهی به عنوان یکی از راهکارهای مهم در جهت حفظ پایداری اکولوژیک مزارع ضروری است. از جمله فناوری‌های موفق می‌توان به سیستم‌های کشاورزی حفاظتی اشاره کرد. در این سیستم که سازگارترین سیستم کشاورزی با محیط زیست است بقایای باقی‌مانده بعد از برداشت نه سوزانده می‌شوند و نه درون خاک دفن می‌شوند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج